Duurzaam wonen voor senioren

Ouder echtpaar staat voor woning met zonnepanelen

Duurzaam wonen niets voor senioren? Echt wel! Alleen hebben veel senioren een andere motivatie om duurzamer te wonen dan jonge mensen...

Senioren hebben een andere reden om duurzamer te wonen dan jonge mensen

Rendement en het verlagen van de energierekening is voor veel mensen de belangrijkste drijfveer om de woning duurzaam te verbouwen. Oudere mensen vinden dat helemaal niet zo interessant. Wooncomfort, dat is wél een motivatie om de woning duurzaam te verbouwen. En het milieuvriendelijke aspect, want de kleinkinderen verdienen ook een gezonde leefomgeving.

Gezond binnenklimaat hoort ook bij duurzaam wonen

Ook een gezond binnenklimaat spreekt veel senioren wel aan. Een slecht geventileerde woning leidt namelijk tot allerlei gezondheidsproblemen. En bijna de helft van de woningen die gebouwd zijn vóór 1945 hebben geen optimaal binnenklimaat. En in wat voor woningen wonen de meeste senioren? Juist.

Lees ook: Isoleren verschillende woningtypes >>

Woning met hoger energielabel = meer waard 

Dat de energierekening omlaag gaat met een duurzamere woning is misschien geen sterke motivatie voor senioren om de woning te verbouwen. Wat wellicht wél interessant is, is dat een woning met een hoger energielabel ook stijgt in waarde. De woning verkopen wordt dus makkelijker én hij levert (veel) meer op. En daar zullen de (klein)kinderen blij mee zijn. 

Langer thuis wonen? Duurzaam en comfortabel huis dan extra belangrijk

Senioren blijven steeds langer zelfstandig thuis wonen. Een comfortabele woning is dan extra belangrijk. Een duurzamere woning is comfortabeler omdat de woning goed geïsoleerd en geventileerd is. Beter voor de gezondheid én lekker warm en comfortabel. Hoe te beginnen? Ga eens praten met een specialist. En laat u adviseren over de mogelijkheden en de subsidies waar u misschien recht op heeft. Duurzaam verbouwen doet u niet alleen. Wij helpen u graag!

Bekijk hier welke Thuiscomfort-specialisten er bij u in de buurt zitten en laat u vrijblijvend adviseren >>

De Thuiscomfort-specialist helpt u graag met advies over verduurzamen

Duurzaam (ver)bouwen in 5 stappen

Zoek specialist

Meer comfort in huis? Ontvang gratis persoonlijk advies of een offerte. Er zijn ruim 850 Thuiscomfort-specialisten. Er is er altijd wel een bij u in de buurt.