Een inloopdouche is gelijkvloers met de rest van de badkamer

Toe aan een nieuwe douche? Dan heb je vast weleens gehoord van een 'inloopdouche'. Maar wat ís een inloopdouche precies en waarom heeft dit type douche zoveel voordelen? 

Inloopdouche: wat is dat?

Een inloopdouche is eigenlijk niets anders dan een waterdichte ruimte in de badkamer. De inloopdouche heeft in tegenstelling tot een 'gewone' douche geen douchebak met opstaande rand. Meestal loopt de vloer iets af, zodat het water goed wordt afgevoerd naar een douchegoot. Een inloopdouche kan een open ruimte zijn, maar heeft vaak ook een muurtje, glazen wand of gewoon een douchegordijn. Kortom: een inloopdouche is een douche die gelijkvloers is met de rest van de badkamer. Hierdoor wordt de kans op struikelen verkleind. 

Lees ook: Zij liet haar bad vervangen door een douche. Wat er toen gebeurde…>>

Inloopdouche mét douchewand

De meeste mensen kiezen voor een inloopdouche met een douchewand, zodat de inloopdouche toch is afgeschermd van de rest van de badkamer. Dit heeft als voordeel dat niet de hele badkamer nat wordt tijdens het douchen. Daarnaast blijft het ook net wat warmer in een douchecabine of met een muurtje, dan zonder.  

Inloopdouche van Villeroy & Boch

Veilig douchen zónder drempel

Inloopdouches zijn zeer geschikt voor minder validen en senioren. Er is namelijk geen drempel of opstapje meer. De kans op struikelen verkleint hierdoor enorm. Een inloopdouche is een veilig alternatief voor een bad óf een douche met douchebak.

Inloopdouche past in élke badkamer

Een inloopdouche past in elke badkamer. Groot of klein. Een inloopdouche heeft namelijk geen standaard maat. De installateur maakt de inloopdouche precies in de maat die bij jouw badkamer en wensen past.

Lees ook: Grootse metamorfose piepkleine badkamer >>

Gemakkelijk schoon te maken

Een inloopdouche is makkelijk te reinigen omdat het volledig vlak en drempelloos is en het geen hoeken heeft waar je moeilijk bij kunt komen. Zorg er wel voor dat je kiest voor tegels die niet te glad worden als er water op komt. Of kies voor een antislip-douchevloer.

Inloopdouche van Kaldewei

Antislipvloer in een inloopdouche

Een inloopdouche kun je voorzien van een antislipvloer. Douchen wordt daardoor nóg veiliger omdat je de kans op uitglijden flink verkleint. 

Wandgrepen en douchezitje

Naast een antislipvloer kun je meer maatregelen nemen om vallen te voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld met wandgrepen of/en een douchezitje. Dit zorgt voor een extra veilig gevoel tijdens het douchen. 

Aanpassen van je inloopdouche

Of je nu vooral een veilige badkamer wil óf een moderne industriële look aan je badkamer wilt geven. Een inloopdouche is te realiseren op talloze manieren. Voor elk wat wils. Glazen wanden, een muurtje, helemaal open, half open. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Daarnaast staat het formaat van de inloopdouche niet vast en past hij in elke badkamer. Groot of piepklein

Industriële inloopdouche van Novellini
Inloopdouche laten realiseren? Vind hier alle vakspecialisten in jouw buurt

Grootse metamorfose piepkleine badkamer
Een inloopdouche in één dag geplaatst? De tijd loopt...

Zoek specialist

Meer comfort in huis? Ontvang gratis persoonlijk advies of een offerte. Er zijn ruim 850 Thuiscomfort-specialisten. Er is er altijd wel een bij u in de buurt.