Isolatiemateriaal

Naast subsidie op een warmtepomp of zonneboiler, kun je nu ook subsidie krijgen voor andere energiebesparende maatregelen. Zoals op het isoleren van je huis. Vanaf 2 september 2019 kun je maximaal 15 duizend euro aan subsidie van de overheid krijgen mits je minimaal twee energiebesparende maatregelen neemt. 

Subsidie energiebesparing eigen huis

De subsidieregeling van de overheid heeft de naam Subsidie energiebesparing eigen huis. Vanaf 2 september is de subsidie aan te vragen. En dat geldt ook nog voor maatregelen die al vanaf 15 augustus 2019 zijn uitgevoerd en betaald. Heb je net je woning geïsoleerd? Dan is het dus mogelijk om het subsidiebedrag met terugwerkende kracht aan te vragen. De subsidie is beschikbaar tot 1 januari 2021.

Subsidieplafond 

In 2016 is er al eerder een subsidieregeling voor energiebesparende maatregelen geweest. Echter werd deze na 7 maanden al gestopt, vanwege de vele aanvragen. Het subsidieplafond dat was ingesteld was in zeer korte tijd al behaald. 

Het is hoe dan ook verstandig om zo snel mogelijk een aanvraag te doen als je toch al van plan was je woning onder handen te nemen. Overigens krijg je de subsidie pas nadat je de maatregelen hebt uitgevoerd en betaald.

Subsidieplafond bereikt? ISDE-regeling als plan B.

Om teleurstellingen te voorkomen wanneer het subsidieplafond is bereikt, heeft de overheid iets nieuws bedacht. Ook als je deze subsidie niet meer kunt aanvragen, is er nog de mogelijkheid om subsidie voor isolatiemaatregelen aan te vragen via een verbreding van de huidige ISDE-regeling. 

Kom ik in aanmerking voor de Subsidie energiebesparing eigen huis?

Ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor de Subsidie energiebesparing eigen huis, of wil je de voorwaarden lezen? kijk dan hier.

Het waarom en het hoe van isoleren
Isoleren verschillende woningtypes

Zoek specialist

Meer comfort in huis? Ontvang gratis persoonlijk advies of een offerte. Er zijn ruim 850 Thuiscomfort-specialisten. Er is er altijd wel een bij u in de buurt.