Seniore man met verrekijker in rubberbootje

Beginnen uw kinderen steeds vaker over de erfenis? En twijfelt u nu of u die vurig gewenste woningaanpassing of luxe vakantie moet doorzetten?  U leeft misschien toch niet langer dan tien jaar en de kinderen… 

Maak uw woning comfortabel: u leeft maar één keer

Stop! Uw zuurverdiende centen, zijn (nog) van niemand anders dan van u. En al leeft u nog maar een jaar: laat dat dan een comfortabel jaar zijn. U leeft maar één keer. Waarom dan op uw geld blijven zitten? Uw kinderen redden zich écht wel. 5 tips om uw erfenis efficiënt te verbrassen:

1. Neem een comfortabele en veilige badkamer

Bent u de laatste tijd bang om uit te glijden in uw badkamer? Met een paar handige aanpassingen, voorkomt u dit grotendeels. Vervang uw bad of douche met hoge rand voor een inloopdouche met antislip-vloer. Breng steunen aan in de douche en naast het toilet. Plaats een douchezitje in uw douche. Wat is er nou relaxter dan heerlijk zittend douchen? Of maak het nog bonter en neem een douchetoilet. Ervaar het gemak en geniet van optimale hygiëne. Nog een stapje verder? Weleens nagedacht over de Thuis-spa? Dat heeft u na al die jaren hard werken toch echt wel verdiend. Of niet dan? 

2. Automatiseer uw woning

U kunt het zo gek niet bedenken of het is te automatiseren. De verwarming, verlichting, gordijnen, deurbel, bad. Alles is te bedienen via een tablet of smartphone. U hoeft er uw luie stoel niet meer voor uit. En dat is natuurlijk hartstikke fijn wanneer u op leeftijd bent. Het voordeel van domotica is dat de apparaten zelflerend zijn. Ze passen zich aan aan uw patroon. Als u naar bed gaat, springt de verwarming omlaag, dimt de verlichting en sluiten uw gordijnen automatisch. Dit zorgt voor gemak, maar bespaart ook energie. En u hoeft er niet meer aan te denken. Zo houdt u al uw energie over voor de leuke dingen des levens! 

3. Maak uw woning comfortabel én duurzaam

Als u toch bezig bent met uw woning comfortabel te maken, overweeg dan om het op een duurzame manier te doen. Een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming bijvoorbeeld. Of creëer uw eigen energievoorziening met zonnepanelen en een zonneboiler. Uw woning wordt hier niet alleen comfortabel van, maar ook energiezuinig. U krijgt vaak subsidie op duurzame aanpassingen en hebt de investering binnen tien jaar terugverdiend. Mocht u er vroegtijdig tussenuit knijpen: niet gevreesd, want een duurzame woning levert meer op in de verkoop. De kosten zijn hoe dan ook terugverdiend. Daar zijn ook uw kinderen blij mee! 

4. Neem een huishoudster, klusjesman en/of tuinman

Geen puf meer om uw woning schoon te maken, kleine reparaties uit te voeren of uw tuin te onderhouden? Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan! Neem een huishoudster die de badkamer schrobt en uw kleren strijkt. Een klusjesman die uw boekenplankjes monteert of uw nieuwe bed in elkaar zet. En een tuinman die maandelijks het gras maait. Voor de vrouwen onder ons: wees slim en kies voor een Adonis: niets mis met een gespierd exemplaar dat uw rozen snoeit terwijl u toekijkt met een kopje koffie.  

5. Doe uzelf een luxe vakantie cadeau

Nu u alle tijd van de wereld heeft - én geld - mag u uzelf extra verwennen. Waarom die luxe vakantiereis laten schieten omdat uw kinderen een royale erfenis verwachten? Heeft u daar niet al die jaren hard voor gewerkt? Nu is de tijd aangebroken om voor uzelf te kiezen. Boek die aantrekkelijk reis en geniet. Leef alsof het uw laatste dag is! Bent u bang uw comfortabele huis achter te laten? Dan neemt u uw domotica toch gewoon mee op vakantie?

Start uw woningaanpassing via Thuiscomfort

Denkt u na over een woningaanpassing? Onze Thuiscomfort-specialisten staan altijd voor u klaar en komen graag langs om u te adviseren over de mogelijkheden. Informeer bij Thuiscomfort naar de mogelijkheden of vind hier zelf een vakspecialist bij u in de buurt.

Meer lezen over woningaanpassingen en langer zelfstandig thuis wonen?

"Wat nu comfort is, kan later een behoefte zijn."

Blijf op de hoogte met Thuiscomfort

Schrijf u nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief