grohe-badkamer-sanitairid

Een badkamer plaatsen is vakwerk. Met 7-en-een-halve vraag weet u zich verzekerd van de juiste sanitairspecialist. Zonder gedoe. Zonder keuzestress. Zonder inspanning. Maar vooral met optimale zekerheid en volledige garanties achteraf. 

Verzeker u van een badkamer-op-maat in ruim 7 vragen

Met 7-en-een-halve vraag geniet u optimaal van uw nieuwe badkamer. En u weet exact wat u betaalt en wat u daarvoor krijgt. Vandaag én in de toekomst. 

Vraag 1: ‘Over welke ervaring op dit gebied beschikt u? Heeft u referenties?’

Een relevante vraag om de discussie mee te openen! Want de (erkende) vakman heeft er geen enkele moeite mee u te laten kennismaken met onlangs gerealiseerde projecten. Terwijl de minder ervaren of zelfs wat slecht aangeschreven ‘beunhaas’ u liever geen inzage geeft in zijn eerdere werk.

Een testimonial van tevreden klanten, bijvoorbeeld als webrecensie, is veel waardevoller dan ronkende verkoopverhalen in folders of op de website van een specialist.

Vraag 2: ‘Wat zijn badkamertrends om mee rekening te houden?’

Wilt u de ervaring van de badkamerspecialist verder tegen het licht houden? Informeer dan naar trends in sanitairland. Een echte badkamerspecialist wordt voortdurend geschoold en bezoekt beurzen, zoals de ISH in Frankfurt.

Kan een badkamerspecialist geen enkele trend opnoemen? Dan is deze óf gedateerd óf mogelijk breder actief dan op het gebied van badkamers alleen.

Vraag 3: ‘Hoe maak ik optimaal gebruik van de aanwezige ruimte? Welke oplossingen adviseert u?’

Een ervaren vakman heeft honderden badkamers geplaatst. Die kent de sanitairmarkt op zijn duimpje en weet wat de (on)mogelijkheden zijn. Soms zijn de blokkades die u zelf ziet, te ondervangen. Bijvoorbeeld door een deur te verplaatsen, deze een andere kant op te laten draaien of zelfs een deel van een naastgelegen ruimte bij de badkamer te trekken. In andere gevallen moet u misschien water bij de wijn doen, omdat uw wensen helaas niet haalbaar zijn. In elk geval weet u dan waar u aan toe bent.

Idealiter maakt de vakman op basis van het huisbezoek en uw wensen een schets van de nieuwe badkamer. Sommige vakmannen zijn hierin al bijzonder ver en bieden 3d-tekeningen aan waarop u precies ziet wat waar komt te staan. Anderen houden het liever bij een handgeschetste tekening.

Vraag 4: ‘Welke opties zijn er met het oog op later?’

Een ander punt om rekening mee te houden, is de toekomstbestendigheid van uw nieuwe badkamer. Want het is natuurlijk niet de bedoeling dat de investering die u nu doet in uw huis over enkele jaren voor niets is geweest. Omdat u het bad niet langer kunt gebruiken. Omdat u bang bent om uit te glijden op de vloer. Of omdat de deur naar de badkamer onhandig is geplaatst. Een toekomstbestendige badkamer wordt dit ook wel genoemd. Deze kan onder andere een inloopdouche bevatten, wandbeugels, een antislipvloer of een douchetoilet. Ook is het handig als de badkamer rolstoeltoegankelijk is, met een verlaagde wastafel en voldoende ruimte rondom de badkamerdeur.

Vraag 5: ‘Wat kost dat?’

Dit is het juiste moment om over de prijs te beginnen. Veel mensen laten 2 of 3 offertes opmaken door meerdere specialisten. Er zijn prijsverschillen in de markt en waarom zou je teveel betalen voor dezelfde kwaliteit? Let wel op dat de ene offerte onder de streep lager kan uitvallen, maar dat de service dan niet is meegerekend. Of dat er een andere keuze in materialen is gemaakt. Goedkoop, duurkoop, dat verhaal.

Vraag 6: ‘Hoe snel is het klaar?’

De nieuwe inloopdouche in 1 dag geplaatst is enorm populair onder verbouwers. Logisch, want u zit maar 1 dag in de troep en er zijn maar 1 dag werklui over de vloer.

Hoewel dit aantrekkelijk klinkt, zijn er ook redenen om uw badkamerverbouwing volgens een andere, wat langere planning te laten uitvoeren. Informeer naar de mogelijkheden bij uw specialist.

Vraag 7: ‘Welke garanties biedt u?’

Wat als de nieuwe badkamer niet de beloofde kwaliteit biedt? Een specialist die is aangesloten bij een goed aangeschreven netwerk als Uneto-VNI biedt u in dat opzicht zekerheden. Ook is het goed om na te vragen waar de specialist zijn sanitair inkoopt. Is dit via het internet of in het buitenland, dan zijn de mogelijkheden om zaken ter plaatse af te keuren of om te ruilen, vaak zeer beperkt. Samenwerking met gerenommeerde leveranciers en de keuze voor A-merken in sanitair vergroot de zekerheden en flexibiliteit die u hebt als opdrachtgever.

Vraag 7,5: ‘Wanneer kunt u…’

Een goede sanitairspecialist heeft aan een half woord genoeg. Dus als u informeert naar het moment waarop hij aan de slag gaat, is de kans groot dat er direct een afspraak wordt gemaakt. Het Grote Genieten van uw nieuwe badkamer kan bijna beginnen!

Zorg ervoor dat er geen halve afspraken worden gemaakt over de periode waarin in nieuwe badkamer geplaatst wordt. Want u houdt misschien rekening met week A in uw planning, maar als het dan in de praktijk week B of zelfs C wordt, kan dat knap lastig voor u zijn. Een goede sanitairspecialist weet dit en houdt hier vanzelfsprekend rekening mee.

Thema's

Hoe vind ik online een betrouwbare vakman?

Blijf op de hoogte met Thuiscomfort

Schrijf u nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief