70% van de badkamers ongeschikt voor gebruik op latere leeftijd

Wandbeugel voor meer grip in de badkamer

De moderne badkamer is steeds meer gericht op de toekomst: de multigeneratie badkamer wordt het al genoemd. Steeds meer huiseigenaren denken vooruit bij de verbouwing van de badkamer zodat ze langer zelfstandig kunnen blijven. 

Slechts 1% van de woningen in Duitsland en Nederland voorbereid op de toekomst

Veel ongeschikte badkamers

Op dit moment zijn veel badkamers ongeschikt voor ouderen en senioren. Uit onderzoek in Duitsland blijkt dat 70% van de mensen hun badkamer ongeschikt vindt voor gebruik op latere leeftijd. Slechts 1% van de woningen is wél voorbereid op de toekomst. In Nederland is die situatie vergelijkbaar.

Antislipvloer, lage instap, instelbare wastafel

Er zijn verschillende mogelijkheden als het aankomt op het geschikt maken van de badkamer voor gebruik op latere leeftijd. Daarbij valt te denken aan anti-slip vloeren, drempelvrije inloopdouches, bad-douche-combinaties met lage instap en een op hoogte instelbare wastafel of toilet. Al deze oplossingen zijn echter niet alleen interessant voor ouderen; mensen van alle leeftijden waarderen ze. 

Badkamer van het online demohuis van Thuiscomfort

Zoek specialist

Meer comfort in huis? Ontvang gratis persoonlijk advies of een offerte. Er zijn ruim 850 Thuiscomfort-specialisten. Er is er altijd wel een bij u in de buurt.