Afgebroken wandbeugel

Om de veiligheid in en rond het huis te vergroten zijn er verschillende oplossingen op de markt. Maar wat nu als deze zelf nu niet betrouwbaar zijn? Zo bereikte ons het bericht van onveilige opklapbare wandbeugels die kunnen breken. 

Een wandbeugel moet het gewicht van een volwassene gemakkelijk kunnen dragen

Voor zijn werk is Ed Zeeman van Unica Installatietechniek regelmatig op bouwplaatsen aanwezig. Onlangs trof hij in een te renoveren zorginstelling opklapbare wandbeugels aan die er op het eerste gezicht prima uitzien. 

Op het eerste gezicht een veilige situatie

Maar wat blijkt: schijn bedriegt soms. Door met zijn volle gewicht aan de beugel te gaan hangen, brak deze af! Nu kun je zeggen: zo moet je niet met je spullen omgaan. Maar in het geval van een wandbeugel is dit nu juist waarvoor deze bedoeld is. Op momenten dat de benen ons in de steek laten, moeten we erop kunnen vertrouwen dat de wandbeugel zijn werk doet. In dit geval was hier duidelijk geen sprake van. 

Hoe voorkomt u deze situatie bij u thuis?

Vanaf de buitenkant is niet te zien welke wandbeugel kwalitatief goed is en welke niet. Hoe maakt u dus de juiste keuze? Thuiscomfort raadt u het volgende aan: 

1. Kies een kwalitatief hoogwaardig merk 

We vinden het niet kies om op deze plaats te noemen welk merk opklapbare in dit voorbeeld gebruikt is. Wees er echter van verzekerd dat de (opklapbare) wandbeugels op Thuiscomfort stuk voor stuk getest zijn en voldoen aan de hoogste veiligheids- en belastingseisen.  

2. Ga in zee met een vakman

Een andere zekerheid die we u hier bieden is de kennis en het vakmanschap van de Thuiscomfort-specialist. Deze is bekend met de markt en weet welke wandbeugels in het verleden zijn toegepast en voldoen aan de hoogste veiligheidseisen. 

Stel uw vraag aan mij

Vraag het Thuiscomfort

  • Welk type beugels zijn geschikt in mijn situatie?
  • Wat kost de montage van een beugel?
  • Waar vind ik een Thuiscomfort-specialist bij mij in de buurt?

Stel deze of andere vragen over comfortabel en veilig wonen direct via onze chat aan Thuiscomfort. Wij helpen u graag!

Hulpmiddelen voor keuken, bad, toilet en douche

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt