Montage van keukengeiser door cv-monteur met certificaat vanaf 2021

Voor werkzaamheden aan gebouwgebonden gasverbrandingsinstallaties is vanaf 1 januari 2021 een certificaat verplicht. De BRL 6000-25 regeling maakt deel uit van het nieuwe Bouwbesluit dat naar verwachting ingaat in 2020. Installateurs hebben vervolgens nog een jaar de tijd om hun certificaat te halen.

Voorkomen van woningbranden en koolmonoxide-ongelukken

Gebouwgebonden gasverbrandingsinstallaties zoals cv-ketels, geisers en gashaarden zorgen voor comfort in huis. Maar ze zijn tegelijkertijd óók verantwoordelijk voor vele woningbranden en koolmonoxide-slachtoffers per jaar. Door cv-monteurs en installatebedrijven verplicht een certificaat te laten halen, worden deze ongevallen in de toekomst hopelijk verder teruggedrongen en hebben consumenten meer zekerheid over welke installateur ze veilig kunnen inschakelen. 

Certificaat in ontwikkeling

Kennisinstituut InstallQ publiceerde recent in concept de BRL 6000-25 richtlijn. Op basis van dit document wordt uiteindelijk de certificatieregeling vastgesteld.

Zoals het zich nu laat aanzien komen er zowel certificatieregelingen voor monteurs als voorinstallatiebedrijven en wordt er, voordat een certificaat van bekwaamheid wordt afgegeven, een projectlocatie bezocht. Op basis van deze 'meesterproef' en een ingevulde vragenlijst wordt besloten tot afgifte van het certificaat voor veilig werken aan gebouwgebonden gasverbrandingstoestellen. 

Publiekscampagne brandweer wijst op risico koolmonoxide

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt