De top 10 nieuwsberichten die iedereen las in 2016

medailles-blauw

We zijn weer aan het aftellen. 2016 was een jaar met veel vragen, handige oplossingen, mooie verhalen en natuurlijk ook aanpassen en doorgaan. Wat viel er dit jaar op? Wat bleef hangen? Welk nieuws haalde de top 10 bij onze lezers? In de afgelopen weken hebben we dit voor u uitgezocht. Vandaag de top 10 nieuwsberichten die iedereen las in 2016. 

Het grootste nieuws op Thuiscomfort in 2016

De nieuwsberichten die in 2016 het meest gelezen werden, zetten we hier voor u op een rij. Ze zijn het meest bekeken, roepen de meeste reacties op social media op, of ze vallen u om een andere reden op. Misschien omdat ze uw nieuwsgierigheid opwekken, iets leren over de mogelijkheden van langer zelfstandig thuis wonen, of door de prikkelende kop?

1.    Test je ogen!

langer-thuis-wonen-met-beperkt-gezichtsvermogen

Mensen zijn dol op testjes, zo weten we inmiddels. Voor de ogentest bovenaan dit bericht geldt dat niet anders. Het antwoord staat onderaan het bericht. Hebt u het goed geraden?

2.    Sommige woningaanpassingen doen wonderen

zij-liet-haar-bad-vervangen

“Zij liet haar bad vervangen door een douche. Wat er toen gebeurde…” Dit was de kop boven het artikel over woningaanpassingen. Een pakkende kop stimuleert tot lezen! Nu is het onderwerp uiteraard ook zeer relevant nu de bevolking vergrijst en we door de druk die er op de zorg is ontstaan, allemaal langer thuis blijven wonen. En, hoe gaat dat dan? Wat kan er allemaal aangepast worden en wie regelt dit? 

3.    De Wmo-staatsgeheimen

wat-de-overheid-niet-wil-dat-u-weet

Weer een kop die triggert uiteraard. Wanneer u te maken hebt (gehad) met de Wmo zal dit u zeker aanspreken. Zo stroomden de persoonlijke verhalen over de Wmo ook op onze Facebookpagina vol. De wet naar uw hand zetten? Dat doe je dus zo.

4.    Vergoeding Domotica

domotica-vaak-vergoed-door-overheid

Wat?! Kan Domotica worden vergoed? Ja dus! Steeds vaker worden er aanpassingen aan woning gedaan om senioren langer thuis te laten wonen. Wat veel mensen niet weten is dat domotica, of technologische hulpmiddelen en aanpassingen, in veel gevallen vergoed worden door verzekeraars of gemeentes.

5.    Het persoonsalarm

dwaalalarm

Langer thuis wonen dankzij het persoonsalarm. Dat geeft toch wel een extra veilig gevoel! Daar wilden onze lezers dan ook massaal meer van weten. Hoe werkt zo’n alarm precies en wat kunt u er allemaal mee. Hier kunt het nog eens teruglezen.

6.    Een inloopdouche binnen 1 dag

inloopdouche-vervangt-bad

Iets wijzigen aan uw woning kost meestal ontzettend veel tijd en gedoe. Maar wat leest u nu? Binnen 1 dag vervangt u uw bad door een inloopdouche? Dat verandert de zaak wellicht. Veiligheid en gebruiksgemak. Dat zijn de belangrijkste redenen voor mensen om hun bad te vervangen door een inloopdouche. Wat zijn de opties en waar moet u aan denken als u voor een inloopdouche kiest?

7.    Bewegingsmelders en sensorverlichting

het-echte-gevaar-lag-pal-voor-de-deur

“‘Bijna thuis’, dacht ze. Het echte gevaar lag pal voor de deur”, luidde de kop boven het artikel over bewegingsmelders en sensorverlichting. Het leverde behoorlijk wat commotie op op onze Facebookpagina. Kortom: een artikel dat terecht in deze top 10 thuishoort!

8.    De revolutie van het douchetoilet

douchetoilet-nummer8

In de meest verborgen ruimte van het huis, het toilet, is een ware revolutie aan de gang. Het aloude standaard toilet maakt steeds vaker plaats voor het douchetoilet. Logisch, want het comfort van hygiënische reiniging met warm water is ongekend. Wie wil er nou géén douchetoilet!

9.    En weer een douchetoilet in de top 10!

Er-waait-een-frisse-wind-door-de-badkamer

Ook dit artikel over het douchetoilet kwam hoog in de peilingen want het douchetoilet is echt helemaal hot! We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken!

10.    En nog een keer de inloopdouche

inloopdouche-in-een-dag

Ook de inloopdouche is hartstikke populair. Dat is dus ook goed te merken aan de clickrate op onze artikelen erover. Een kijkje in de keuken van de inloopdouchemonteur. Kan deze echt in 1 dag gemonteerd worden? 

De redactie van Thuiscomfort hoopt dat u onze artikelen in 2016 met veel plezier gelezen hebt en staat in 2017 graag weer voor u klaar. Fijne feestdagen alvast!

Blijf op de hoogte met Thuiscomfort

Schrijf u nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief