Installatiezuil en douchetoilet

Het gemak is voor veel mensen iets om naar uit te kijken. Maar de overlast die gepaard gaat met de plaatsing van een douche-wc, is dit bepaald niet. Postma Totaaltechniek uit Zwolle ontwikkelde een kant-en-klare installatiezuil. 

De installatiezuil voor douche-wc’s van Postma Totaaltechniek

Henk Postma van Postma Totaaltechniek heeft meer dan tien jaar ervaring met badkamerrenovaties en verbouwingen met een zorgachtergrond: “De vraag naar douche-wc’s voor ouderen en mensen met een beperking neemt hand over hand toe. Logisch, want als je niet meer in staat bent jezelf goed te verzorgen, biedt het comfort van zo’n toilet een echte uitkomst.

Tegelijkertijd zien mensen op tegen de herrie en rotzooi die komen kijken bij de installatie. Slijpen, zagen en tegelen zijn niet erg prettig als de bewoner thuis is; helemaal als het gaat om bedlegerige mensen. Onze installatiezuil biedt dan uitkomst.”

Dochetoilet in de badkamer

Water en stroom via de kruipruimte

Henk Postma: “Een douche-wc moet worden aangesloten op de elektriciteit en de waterleiding. Onze prefab installatiezuil bevat een flexibele waterleiding die eenvoudig aan het bestaande waterleidingnet te koppelen is. Aan de buitenzijde van de zuil is een wandcontactdoos gemaakt. Hierop kan de stekker van de douche-wc worden aangesloten.

Veel douche-wc’s worden op de begane grond geplaatst. Toevoer van noodzakelijke water en stroom voor het wandcloset kan dan via de kruipruimte worden geregeld. Leidingen zijn op die manier netjes weggewerkt.”

Kant-en-klare installatiezuil

Henk Postma: “De Postma-installatiezuil wordt vooraf ingemeten bij de bewoner thuis en dan helemaal op maat gemaakt in onze werkplaats. Standaard is onze zuil 60 centimeter hoog en 20 centimeter breed en diep, maar uiteraard kan daarvan worden afgeweken. We werken de zuil helemaal af zoals de bewoner dit wil. Onze tegelzetter kan de buitenkant zelfs helemaal betegelen, zodat deze past bij de inrichting van badkamer of toilet.”

Installatiezuil douche-wc met openstaande wandcontactdoos

Eenvoudig te plaatsen én te verwijderen

Henk Postma: “Op de dag van de montage zetten wij de kant-en-klare zuil neer en sluiten we die aan op het leidingnet en op de douche-wc. Zo nodig plaatsen we een extra elektragroep in de groepenkast. Als onze monteur vertrekt, is uw douche-wc geplaatst, hebben we alles opgeruimd en weet u precies hoe het toilet te bedienen is.

Mocht er onderhoud nodig zijn aan de douche-wc of aan onze installatiezuil, dan regelen wij dit vanzelfsprekend. En wilt u na verloop van tijd toch weer overstappen op een standaard toilet, bijvoorbeeld vanwege een verhuizing, dan halen wij onze installatiezuil gewoon weg. Daarna ziet alles eruit als vanouds.”
 

Vraag het Thuiscomfort

Vraag het Thuiscomfort

  • Welk douche-toilet past het beste in mijn huis?
  • Wat kost de montage van een douche-toilet?
  • Waar vind ik een Thuiscomfort-specialist bij mij in de buurt?

Stel deze of andere vragen over comfortabel en veilig wonen direct aan Thuiscomfort. We helpen u graag!

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt