Onderuit gezakt op de bank de verwarming bedienen met Evohome

Aan of uit. De meeste bestaande cv-systemen werken volgens dat principe. Maar waarom zou het in de badkamer even warm moeten zijn als in de bijkeuken, waar u per dag misschien maar een paar keer in- of uitloopt om wat uit de voorraadkast te pakken? Door uw woning op te delen in comfortzones, is de temperatuur per kamer instelbaar en bespaart u fors op de energierekening. 

Slimme cv-systemen: elke ruimte een eigen temperatuur

Een huis moet een behaaglijke plek zijn, waar u zich optimaal thuisvoelt. Warmte speelt daarbij een belangrijke rol. Maar aan stoken hangt wel een prijskaartje. Moderne cv-systemen kunnen per ruimte worden ingesteld en leren hoelang het duurt om een bepaalde temperatuur te bereiken. Of juist hoelang het duurt om af te koelen. Zo weet u zich verzekerd van een aangename woonomgeving en blijven de verwarmingskosten binnen de perken.

Evohome: 12 zones per woning

Met evohome van Honeywell creëert u tot twaalf zones in uw woning – eventueel is het systeem zelfs uitbreidbaar tot nog meer zones. Centraal in evohome bevindt zich het bedienpaneel dat werkt door middel van een simpele aanraking. Met temperatuurmetingen op meerdere punten in uw woning regelt u de warmte in huis optimaal, van kamer tot kamer. Zo verwarmt u geen ruimtes die niet of nauwelijks gebruikt worden. Sterker nog: blijft er ergens een raam openstaan, dan detecteert het systeem dit. Het zorgt ervoor dat de ketel tijdelijk stopt met verwarmen tot het probleem in deze zone is opgelost – alles om energieverspilling tegen te gaan.

Optimale Start en Stop

Met de Optimale Start-technologie van Honeywell stelt u de temperatuur in voor een bepaald tijdstip. evohome bepaalt vervolgens wanneer het systeem moet opstarten om dat punt op precies de juiste tijd te bereiken. Wilt u bijvoorbeeld dat het om 7.00 uur 21 graden is, dan is het die temperatuur op precies dat tijdstip. evohome past zich dynamisch aan het huis aan. Dus is de begintemperatuur lager, dan berekent evohome hoeveel eerder het moet opstarten.

Bediening thuis en onderweg

De evohome-bedienpaneel vormt het ‘brein’ van uw cv-installatie. Het kleurenscherm is een eenvoudig te gebruiken touchscreen. Het scherm geeft evohome informatie over uw wooncomfort en hoe het verwarmingssysteem wordt geregeld. Naast het scherm kunt u de bediening ook met uw smartphone regelen. Zo controleert u altijd en overal de temperatuur thuis en kunt u deze zo nodig aanpassen. 

Aanmelden nieuwsbrief

Illustratie van vloerverwarming in de badkamer

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt