Energie uit het zonnetje blijft populair

Zonnepanelen op het dak, geplaatst door de solarteur

Zonnepanelen blijven populair bij de Nederlandse particulieren. Sinds 2014 is de regelgeving versimpeld en dat zagen leveranciers terug in de verkoop. Ze verwachten in 2015 rond de 2 miljoen panelen te verkopen en ze leveren nu al 70% van de panelen aan huishoudens.

Verkoop zonnepanelen is verdubbeld sinds 2014

Lastig te regelen voor 2014

Zonne-energie was tot 2014 een onrustige markt. Subsidies kwamen, heffingen gingen. Informatie was onduidelijk of zelfs verouderd. Wellicht heeft u ook met het idee gespeeld om om zonnepanelen te installeren, maar bent u ontmoedigd geraakt door alle regeltjes waar u geen chocola van kon maken.

Harde cijfers bekend in 2015

Inmiddels is het mes rigoureus gezet in de regels en is het oerwoud gekapt tot een behapbaar onderwerp. En dat zien we terug in de cijfers: de verkoop van zonnepanelen is verdubbeld sinds 2014. In Nederland krijgt u zelfs een salderingsregeling voor het terugleveren van duurzame energie aan uw energiemaatschappij.

Vind een solarteur in de buurt

Loopt u al warm voor zonne-energie bij u thuis? Informeer eens bij uw energieleverancier over de salderingsregeling. Onze Thuiscomfort-specialisten geven u graag advies over de aanschaf en installatie van zonnepanelen op uw dak.

Adressen van duurzame installateurs of solarteurs vindt u op deze pagina.

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt