Grappige commercial over inbraak en domotica

Centraal Beheer-commercial over inbraak en domotica

Van verzekeringsmaatschappij Centraal Beheer uit Apeldoorn is de onderstaande commercial afkomstig, over inbraak en domotica. In plaats van het de inbrekers moeilijk te maken, zorgt huisautomatisering er in dit geval voor dat zij fluitend met de buit naar buiten lopen – of rijden!

Het verhaal

Twee inbrekers arriveren bij een kapitale villa. Zodra zij voor de deur staan, zwaait deze voor hen open. Ook kostbare spullen dienen zich als vanzelf bij de twee mannen aan.

Wat blijkt? Op hetzelfde moment geeft de huiseigenaar verderop een seminar over huisautomatisering. Dat hij het de inbrekers op dat moment wel erg gemakkelijk maakt, door met zijn smartphone de deuren te openen, het licht te ontsteken en de luxe vluchtauto te starten, heeft hij totaal niet in de gaten. Even Apeldoorn bellen dus.

Centraal Beheer-commercial inbraak en domotica

Niet de alledaagse praktijk

Gelukkig betreft het hier een commercial. Natuurlijk, het is mogelijk om op afstand de deur te openen of de verlichting in te schakelen. Maar met camerabewaking zouden de twee mannen uit bovenstaand filmje waarschijnlijk niet zover zijn gekomen. Huisautomatisering zorgt in de praktijk juist voor een veilige woonomgeving en houdt het inbrekersgilde buiten de deur.