Voorkom waterschade met de GROHE Sense en Sense Guard

Waterschade in uw woning heeft vaak grote gevolgen. Een lekkage, verstopte spoelbak of een gebroken leiding leiden dikwijls tot hoge kosten, verloren spullen en soms zelfs mooie herinneringen. Stel u eens voor dat u al die dierbare jeugdfoto's kwijtraakt door waterschade. De kans hierop is niet heel klein. Eén op de twee gezinnen krijgt namelijk te maken met een vorm van waterschade.

Lekkages komen overal in huis voor, op ieder moment

U staat er niet vaak bij stil, maar lekkages komen overal in huis voor, op ieder moment van de dag. De oorzaak kan een scheurtje in een leiding zijn, een vergeten kraan, een verstopte afvoer of een defecte wasmachine. En als u bovenburen heeft, hoeft het niet eens uw wasmachine te zijn die voor de problemen zorgt.

Cijfers waterschade op een rij

 • 54% van de huishoudens heeft waterschade gehad
 • In 65% van de gevallen had dit te maken met de leidingen
 • In 93% van de gevallen had de waterschade voorkomen kunnen worden
 • De gemiddelde kosten die u kwijt bent aan waterschade bedragen € 2.297,-
 • Al binnen 24 uur kan er schimmel ontstaan door vochtigheid. Schimmel is erg slecht voor de gezondheid en moeilijk uit uw huis weg te krijgen

Hoe langer het duurt, hoe groter de waterschade

Bij waterschade is het heel belangrijk om zo snel mogelijk te handelen. U heeft een flink voordeel als u zo snel mogelijk op de hoogte bent van de lekkage. Niet alleen omdat meer tijd, meer water, meer schade betekent. Maar omdat schimmel al binnen 24 uur ontstaat. Het is erg kostbaar en tijdrovend om weer van deze schimmel af te komen.

Direct op de hoogte van lekkage met de GROHE Sense

De GROHE Sense is een watersensor die u aansluit op plekken waar het vochtig of nat zou kunnen worden. Dit lekdetectiesysteem geeft een pieptoon en knipperend rood licht wanneer het in aanraking komt met water. Ook detecteert de GROHE Sense de temperatuur en wanneer deze onder de 3 °C komt, waarschuwt hij u voor de kans op bevriezing. Als laatste meet de GROHE Sense de vochtigheid in de ruimte. Hoe vochtiger een kamer is, hoe groter de kans is op schimmel. 

De GROHE Sense:

 • detecteert lekkages op de vloer
 • meet vochtigheid
 • meet temperatuur en detecteert risico op bevriezing
 • installeert u gemakkelijk zelf
GROHE Sense

Voorkom waterschade met de GROHE Sense Guard

Gelukkig kunt u waterschade voorkomen met de GROHE Sense Guard. Dit slimme apparaat traceert watergebruik, detecteert microlekkage, risico op bevriezing en gebroken leidingen en sluit automatisch de watertoevoer af. GROHE Sense Guard sluit met de AquaBlock automatisch de watertoevoer af wanneer het een leidingbreuk detecteert en stuurt u automatisch een melding op uw smartphone. De GROHE sense Guard vormt een security team met de GROHE Sense. 

De GROHE Sense Guard:

 • meet waterdruk, temperatuur en waterstroom
 • detecteert microlekkages en gebroken leidingen
 • sluit bij risico op bevriezing of gebroken leidingen automatisch het water af
GROHE Sense Guard

Ontvang een melding op uw smartphone bij een lekkage in uw woning

De GROHE Sense Guard koppelt u gemakkelijk aan de GROHE ONDUS-app op uw smartphone. Stel u bent op vakantie of op uw werk en er barst thuis een leiding. Dan brengt de GROHE Sense Guard u hiervan op de hoogte via de app op uw smartphone. Op dezelfde app ziet u dat de GROHE Sense Guard in actie is gekomen en de watertoevoer voor u heeft afgesloten.

GROHE Sense Guard laten installeren? Vind hier uw vakspecialist

GROHE Sense starterkit: voor extra veiligheid

Met de GROHE Sense starterkit bent u extra zeker van uw zaak. Het starterkit bestaat uit 1 GROHE Sense Guard en 3 GROHE Sense sensoren.  

Starterkit van GROHE Sense
GROHE Sense Guard laten installeren? Vind hier uw vakspecialist!

Thema's

Waterschade komt vaker voor dan inbraak. Is dit de oplossing?

Zoek specialist

Meer comfort in huis? Ontvang gratis persoonlijk advies of een offerte. Er zijn ruim 850 Thuiscomfort-specialisten. Er is er altijd wel een bij u in de buurt.