Het groene goed dat u wel op uw dak wilt zien

Een groen dak kunt u ook goed combineren met zonnepanelen.

Onderzocht en bewezen: groen is goed voor ons. Het maakt dat we ons gezonder voelen, dat we ons beter concentreren én het is goed voor onze huizen. Samen met het feit dat 2015 nu al een van de zonnigste jaren ooit is, is dit bij uitstek het moment om voor een groen dak te kiezen.

Het goede dat groen kan doen

Volgens onderzoekers uit Chicago voelen mensen zich gezonder in een woonomgeving met meer bomen. En het gaat verder dan alleen voelen, want ze hebben ook minder vaak last van hart- en vaatziekten. Tien bomen per huizenblok extra staan gelijk aan zeven jaar jonger zijn. Dat groen een positief effect heeft op ons functioneren, blijkt ook uit een onderzoek naar onze concentratie. In Australië hebben onderzoekers getest dat studenten die naar een groen dak hadden gekeken, beter presteerden dan studenten die een kaal dak hadden gezien.

Wie zaait, zal oogsten

2015 is een goed jaar om te planten. Tot halverwege juli hebben we bijna 220 uur meer van de zonnestralen mogen genieten dan gebruikelijk is. Redenen genoeg om uw huis te omringen met groen. Of om zelfs uw dak ermee te bekleden. Een groen dak heeft namelijk nog meer voordelen: het isoleert in zomer én winter, werkt als een buffer voor regenwater en heeft weinig onderhoud nodig. En dat is weer goed voor u.

Ineens klaar voor 30 jaar met 7 hoogstaande dakoplossingen

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke maand nieuws over duurzaam wonen, smart homes en langer zelfstandig thuis wonen