Hoe hippie is mijn huis? 9 Flower Power-ikonen geven het antwoord.

Bohemien Chic woonkamer

Woont u hippie-style – of de hedendaagse versie daarvan: Bohémien Chic? Als uw huis een of meer van de volgende tekenen vertoont, bent u waarschijnlijk (een beetje) Flower Power.

1. Schoenenberg

Waart de frisse lucht van sokken door uw huis? Dan verplicht u uw bezoek en medebewoners waarschijnlijk om bij binnenkomst hun schoenen uit te trekken. Fijn voor de onderburen, minder fijn voor mensen met een gevoelige neus. Zie ook punt 5. 

schoenen

2. Kralenkettingen bij de deur

Handig zo’n kralenketting bij de deur. Je hoort inbrekers direct binnenkomen. Niet dat er bij u iets te halen is, maar dat idee alleen al! Natuurlijk maakt u de kralenketting zelf. Het zal u toch niet gebeuren dat uw buren dezelfde decoratie hebben.

hippie-huis-kralenketting

3. Vrolijke, kleurrijke bende

Zegt u bij de vraag naar uw lievelingskleur altijd: ‘De regenboog’, omdat u niet kunt kiezen? Vindt u rood het nieuwe geel? En turquoise het nieuwe lila? Oftewel: houdt u van kleur en verandert u de kleuren in huis regelmatig? Dan vinden we dat op z’n minst een beetje hippie. En maf. 

hippie-huis-kleur

4. Droomvanger

Een echte blikvanger, dat is de droomvanger. Oorspronkelijk afkomstig van de indianen, wordt dit karakteristieke attribuut opgehangen boven uw bed. Slechte dromen worden zo opgevangen, om deze vervolgens door de eerste zonnestralen te laten vernietigen. Sweet dreams!

droomvanger

5. Wierrook

Ruikt uw huis naar een zondagse kathedraal? Dan brandt u vast vaker een bos wierrookstokjes in een kek wierrookhoudertje, terwijl u gitaarspelend ‘Ben ik te min’ van Armand zingt en uw huisgenoten elkaars handen vasthouden. Of draven we nu door?

wierrook

6. Macramé

Het maakt niet uit wát u macraméet, het gaat erom dát u macraméet. Wandkleed, boekenlegger, poef, tas of lampenkap. Vergeet wildbreien, ga weer knopen!

hippie-huis-macrame

7. Hangmat

Bomen om de mat aan vast te knopen hebt u niet in huis. Daarom hangt u deze midden in de kamer. Superonhandig natuurlijk, geen mensen kan er langs. Maar de echte hippie laat zich daardoor niet afschrikken. Ook het feit dat je met een enorme rugpijn uit de hangmat komt na een avondje schommelen, houdt u niet tegen. 

hippie-huis-hangmat-overdwars

8. Vloer- en wandkleding, kussentjes

Helemaal hippie is het om de wanden en vloeren weg te werken achter een laag textiel. Stofzuigen is een crime op die manier, maar dat was de echte hippie toch al niet van plan. Warme voeten en overal een zit- of yogaplek zijn veel belangrijker. Namasté!

hippie-home-kleden

9. Waterpijp

Een Shisha Lounge, maar dan gewoon thuis. Lekker lurken met vrienden en praten over zaken die er echt toe doen. Zoals… whatever. Het gaat om goed gezelschap, slobberwijntjes en genieten. 

hippie-huis-waterpijp

Meer inspiratie opdoen voor een Hippie Chic huis kan hier.

Thema's