Impressie Nefit Duurzaam Dag 2016

Enkele honderden consumenten bezochten zaterdag 28 mei de eerste Nefit Duurzaam Dag. Nefit, de producent van HR-ketels en duurzame verwarmingsoplossingen, speelde met dit initiatief in op de behoefte aan informatie over duurzame systemen zoals warmtepompen en zonneboilers. De animo voor deze dag overtrof de verwachtingen van de organisator: in korte tijd meldden zich meer dan 500 geïnteresseerden.

Grote belangstelling voor duurzame oplossingen merkbaar door subsidieregelingen

De Nefit Duurzaam Dag is een initiatief in het kader van een landelijke campagne waarmee Nefit zich nadrukkelijk profileert als aanbieder van duurzame oplossingen voor verwarming en warm water. Bij Nefit merken ze sinds de invoering van de landelijke subsidie een sterke toename van de belangstelling voor warmtepompen en zonneboilers.

Hoge opkomst

Bezoekers kwamen vanuit heel Nederland naar Deventer. Nefit is blij met de hoge opkomst.

‘’Over duurzame systemen leven veel vragen,’’ vertelt Jan Blom, marketing manager bij Nefit / Bosch. ‘’Past het in mijn woning, wat bespaart het, hoeveel geluid maakt het: dat soort zaken. Voor de meest consumenten is met name de warmtepomp een vrij nieuw fenomeen. Ze willen dit soort systemen graag met eigen ogen willen bekijken, liefst werkend natuurlijk. De mogelijkheid kunnen we ze als fabrikant natuurlijk bieden,’’ zegt Jan Blom. ‘’Veel bezoekers kwamen voor persoonlijk advies. Ons adviesteam kon de toestroom soms amper aan. Gezien het succes krijgt deze eerste Duurzaam Dag zeker een vervolg,’’ aldus Jan Blom. 

Uitleg duurzame oplossingen tijdens de Nefit Duurzaam Dag 2016

Subsidie

Met warmtepompen en zonne-energie kan fossiele energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Het succes van een consumentendag als deze zegt iets over de groeiende interesse voor duurzame oplossingen. Onder andere warmtepompen en zonneboilers zijn dit jaar extra in trek door de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Nefit voert al jaren zonneboilers en introduceerde eerder dit jaar een compleet nieuw programma lucht/water warmtepompen met 48 varianten, Nefit EnviLine. Hiervoor is een subsidie tot €2.600 mogelijk. Voor 2016 zit er nog ruim voldoende geld in de subsidiepot van 75 miljoen euro.

Energierekening 40% omlaag

Maar ook zonder subsidie is de investering zeer rendabel. De EnviLine haalt schone energie uit de buitenlucht. Voor iedere kW elektrische energie produceert de warmtepomp 4 kW aan warmte. Als aanvulling op een HR-ketel kan de Nefit EnviLine warmtepomp tot 75% gas besparen. Bij een zogenaamde all-electric variant is zelfs helemaal geen gas meer nodig. De netto besparing op energiekosten loopt op tot 40%. Maar ook energieneutraal verwarmen en koelen kan. Hiervoor wordt de warmtepomp gecombineerd met Nefit zonne-energie voor duurzame stroomopwekking en warm water.  

Wilt u checken duurzame oplossingen bij u passen? Kijk dan op  www.nefit.nl/duurzaam.

Duurzaam woongemak: Stap in de wereld van verwarming

Duurzaam woongemak: stap in de wereld van verwarming

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt