Ideal Standard zet de standaard voor langer zelfstandig thuiswonen

Toilet met watervalspoeling van Ideal Standard

Informatie over nieuwe badkamerproducten kun je uit een boekje halen of erover lezen op internet. Maar om écht te begrijpen wat iets waard is, moet je het zien, voelen, gebruiken. Om die reden reist een groep installateurs uit Capelle aan den IJssel en omgeving af naar Venlo, waar het hoofdkantoor van Ideal Standard is gevestigd. Thuiscomfort kijkt over hun schouder mee.

5 innovaties in de badkamer die het leven van ouderen vergemakkelijken

De gespecialiseerde installateurs op het gebied van extramurale zorg of zorg-aan-huis krijgen op uitnodiging van Technische Unie Capelle onder andere een rondleiding door de showroom van Ideal Standard. Thuiscomfort ontdekt dat het moderne toilet en de wastafel volop extra’s bieden aan met name mensen met een beperkte mobiliteit.

Arjan Hilbers, Account Manager Zorg van Ideal Standard hierover: “Ideal Standard zet de ideale standaard voor de dag van morgen. Totale sanitaire oplossingen voor vrijwel iedere doelgroep. Sanitaire producten met optimale hygiëne, veiligheid en comfort.”

De vijf meest in het oog springende noviteiten stellen we hier graag aan u voor:

Toilet met Aquablade watervalspoeling

Als u een standaard toilet doortrekt, spoelt er een waterstaal van achteruit en vanaf de zijkanten de pot schoon. Het Ideal Standard-toilet met watervalspoeling spoelt rondom vanuit de bovenkant van de pot. Maar liefst 95% van de binnenzijde van de pot wordt zo met kracht met water gereinigd. De spoelrand zelf is zo vormgegeven dat deze eenvoudig schoon te houden is.

Ideal Standard AquaBlade

XL wandcloset

Obesitas-patiënten hebben vaak moeite om gebruik te maken van een standaard toilet. Het XL wandcloset van Ideal Standard is breder en dieper dan een standaard toilet en biedt zo extra ondersteuning aan de gebruiker.

Ideal Standard Closet XL

Onderrijdbare wastafel met ingebouwde handgrepen

Een wastafel in een extra platte uitvoering is de onderrijdbare wastafel van Ideal Standard. Het design van de wastafel sluit aan bij de wensen van de moderne consument. Door onder de kom ruimte te laten voor een zittende gebruiker en aan de zijkant handvaten in te bouwen, kan zowel een staande als een rolstoelgebruiker hiervan met gemak gebruikmaken.

Veilige kranen

Ideal Standard biedt een serie kranen met legionellabescherming en kranen die zijn uitgerust met een temperatuurbegrenzer of een koel kraanhuis.

De medical thermostaatserie is ‘op slot’ te zetten door een partner, mantelzorger of zorgverlener, zodat de patiënt de watertemperatuur niet zelfstandig kan veranderen en zich brandt. Bovendien wordt de kraan van buiten nooit heter dan de temperatuur van het water. Op die manier is deze veilig aan te raken.

De kranen zijn ook te gebruiken als wastafel- en keukenthermostaat en kunnen worden uitgerust met een haakgreep, voor mensen met een beperkte handfunctie.

Ideal Coolbody veiligheidskranen en -thermostaten

Wandbeugels

Ideal Standard biedt een beugelprogramma in twee series. Uitgevoerd in zeer degelijk aluminium, eenvoudig te onderhouden en met 200 kilo piekbelasting van de toiletbeugels. 

wandbeugels-ideal-standard

Leveranciersbezoek Ideal Standard

Meer informatie

Neem voor meer informatie over de oplossingen van Ideal Standard contact op met de Thuiscomfort-specialist bij u in de buurt.

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt