De ideale zithouding op het toilet? De eenhoorn doet het voor.

Toilet en fonteintje met wandbeugels

We komen er zo vaak, dat we er bijna niet meer bij stilstaan. Totdat een bezoekje aan het toilet niet meer zo gemakkelijk gaat. Uw gewrichten worden minder soepel, uw evenwicht is niet meer zo fantastisch of u bent niet meer zo flexibel in uw bewegingen. Door een paar zaken aan te passen aan uw toilet, zit u een stuk comfortabeler op uw gemak.

Zo blijft uw toiletbezoek comfortabel en gemakkelijk

1. Gemakkelijk gaan zitten en weer opstaan

Dat klinkt makkelijker gezegd dan soms gedaan. Gewrichten en evenwicht kunnen nog eens wat tegenwerken als u probeert te gaan zitten of weer wilt opstaan. Ondersteuning met wandbeugels of een hogere zit door een toiletverhoger maken het een stuk gemakkelijker voor uw mobiliteit rondom de wc.

2. De juiste houding aannemen

Gewoon gaan zitten, dacht u? Uit onderzoek blijkt dat als u in een hoek van 90 graden zit, met de voeten plat op de grond, dit beter is voor uw bekkenbodem. Met een opstapje onder de voeten als u zit, bent u verzekerd van een prettige zithouding. Bekijk de onderstaande, hilarische video maar eens.

Voorlichtingsvideo ideale zithouding met... een eenhoorn!

3. In een handomdraai de zaak afronden

Niet iedereen kan twee handen gebruiken of is nog flexibel in zijn of haar draaibewegingen. Met een speciale wc-rolhouder kunt u met één hand bij het benodigde toiletpapier. Geen toiletpapier is natuurlijk ook een optie, als u kiest voor de douchewc. In dat geval is één druk op de knop al voldoende.

Advies of hulp nodig?

Wandbeugels of een wandgreep? Een toiletstoel of een toiletverhoger? Een douchewc met ingebouwde föhn of toch zonder? Voor advies op maat kunt u contact opnemen met onze Thuiscomfort-partners, zij denken graag met u mee.

Tip video Unicorn: Sander Kollen

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt