Jarco in duurzaamheidscentrum

Woningen verduurzamen is inmiddels meer regel dan uitzondering. Of we het nou willen of niet: er is geen ontkomen meer aan. Onze Thuiscomfortpartner Installatiebedrijf Van der Poel houdt zich al jaren bezig met duurzame oplossingen. Om alle mogelijkheden behapbaar te maken voor woningeigenaren heeft hij een Duurzaamheidscentrum geopend. Duurzaamheidscentrum Zoeterwoude is voor woningeigenaren die door de bomen het bos niet meer zien wat betreft verduurzamen. In het centrum zijn talloze oplossingen 'werkend' te bekijken...

Inspireren en installeren

Duurzaamheidscentrum Zoeterwoude is een idee van Jarco en Mariël van der Poel, eigenaren van Installatiebedrijf Van der Poel. 

Mariël: "We zijn dit Duurzaamheidscentrum gestart omdat we de laatste jaren zo vaak merkten dat het lastig is om woningeigenaren goed te informeren over het verduurzamen van hun huis. Ze zien door de bomen het bos niet meer. Er is zoveel informatie te vinden over verduurzamen, dat het heel lastig is om een realistisch beeld te scheppen."

Jarco: "In ons centrum kunnen we de oplossingen laten zien en horen. Maakt die warmtepomp écht zoveel lawaai? We zetten hem aan en dan kunnen ze het zelf beoordelen. 

Jarco en Mariël van der Poel

Het Duurzaamheidscentrum is gericht op het verduurzamen van woningen, maar ook voor bedrijfspanden. In het centrum vind je een totaaloverzicht van de mogelijkheden die er zijn om gebouwen te verduurzamen. Dit wordt getoond en uitgelegd aan de hand van 6 stappen:

  1. isoleren
  2. verwarmen
  3. hybride
  4. zonnepanelen
  5. warmtepompen
  6. slimmer wonen

Stap voor stap verduurzamen

De overheid stimuleert burgers en bedrijven om te stoppen met het gebruik van gas én wil het energieverbruik van nieuwe woningen zoveel mogelijk verminderen. Zo worden nieuwe woningen al zonder gasaansluiting opgeleverd. Voor bestaande huizen en bedrijfspanden moet naar de juiste aanpassing gekeken worden. Wat kan er wel en wat (nog) niet. Verduurzamen hoeft niet in één keer. Het moet namelijk vaak én technisch mogelijk én betaalbaar zijn. Dat vraagt om maatwerk. De specialisten van Duurzaamheidscentrum Zoeterwoude helpen jou én installateurs daarbij en laten in de volledig ingerichte showroom zien welke toepassingen er mogelijk zijn.

Binnen in Duurzaamheidscentrum Zoeterwoude

Zien, voelen én beleven wat duurzaam en slim wonen inhoudt

Voor elke stap zijn er producten in de showroom en wordt er uitgelegd hoe deze werken. In tegenstelling tot veel showrooms is alles wat er getoond wordt ook echt aangesloten. Het is dus mogelijk om de installatie werkend te bekijken.

Jarco: "Wij hopen met ons Duurzaamheidscentrum een brug te slaan tussen de installateur en woningeigenaren. Dat we moeten verduurzamen is een feit. Laten we daarom met zijn allen aan de slag gaan!"

Warmtepomp in Duurzaamheidscentrum Zoeterwoude

Ben je benieuwd naar Duurzaamheidscentrum Zoeterwoude? Neem dan een kijkje op Duurzaamheidscentrum Zoeterwoude. Het is ook mogelijk om samen met je eigen installateur het centrum te bezoeken. 

info@installatiebedrijf-vanderpoel

Adres Duurzaamheidscentrum Zoeterwoude

(Industrieterrein Grote Polder)
Produktieweg 6
2382 PB Zoeterwoude-Rijndijk
Tel: 071 – 341 68 09
[email protected]
www.dczoeterwoude.nl

Lees ook: Reportage met Thuiscomfortpartner Jarco van der Poel

Grootse metamorfose piepkleine badkamer