Uw schoen helpt bij valpreventie en als sleutel voor uw huis.

U wilt langer comfortabel en veilig in uw eigen huis wonen. Met de techniek van nu zijn er heel wat slimmigheden te krijgen om het voor u gemakkelijker te maken. Zoals uw schoenen, die letterlijk de sleutel zijn tot comfort en woongemak.

Wat uw schoen voor u kan doen

De markt is twee nieuwe oplossingen met schoenen rijker. Struikelt u wel eens en wilt u daar wat aan doen? Dan is de smartshoe wellicht wat u zoekt. Of heeft u moeite met de sleutel in het slot steken, maar wilt u wel veilig thuis kunnen komen? Het kan met schoenherkenning.

Slimme schoen voorkomt valpartijen

Valpartijen blijken het grootste probleem voor ouderen om nog thuis te blijven wonen. En een val wordt veroorzaakt doordat we minder goed lopen als we ouder worden. Studenten uit Rotterdam bedachten hier een antwoord op: de smartshoe. Ze baseerden hun ontwerp op bestaande hardloopschoenen met sensoren. Zulke schoenen zijn al in gebruik bij hard- en hordelopers, maar hebben ook heel wat te bieden voor ouderen. De sensoren meten het looppatroon en sturen dit door naar smartphone of tablet. Zo kan de oudere zien waar hij op moet letten als hij loopt. De afstand, snelheid, staphoogte en evenwicht worden keurig in kaart gebracht. Ook de thuiszorg kan met deze gegevens preventieve maatregelen nemen in huis. Voorkomen is altijd beter dan genezen.

De smartshoe verzamelt gegevens over het looppatroon en stuurt deze door naar smartphone of tablet.

Zonder sleutels of drukknoppen veilig thuiskomen

Heeft u eindelijk uw sleutels gevonden, dan krijgt u ze maar moeilijk in het slot gestoken. Een situatie die bij de voordeur menig senior frustreert. Stelt u zich eens voor, dat u uw huis binnenwandelt zonder sleutels of drukknoppen. Uw schoenen openen letterlijk alle deuren voor u als u thuiskomt. Met schoenherkenning hoeft u alleen maar op de speciale tegel te gaan staan en u kunt naar binnen. Deze tegel kunt u laten aansluiten op de bestaande elektrische deur van het appartementencomplex, maar ook op uw eigen voordeur. En uw woning verlaat u net zo gemakkelijk met de trapvaste schakelaar, die tegen de plint is gemonteerd.

De speciale tegel laat u zonder sleutels of drukknoppen uw huis binnenwandelen door schoenherkenning.

Zo ziet u, de weg naar langer thuiswonen is goed te bewandelen. Als u uw schoenen maar aantrekt. 

Moderne toegangssystemen: behoort dit definitief tot het verleden?

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke maand nieuws over duurzaam wonen, smart homes en langer zelfstandig thuis wonen