Lease een plant voor thuis: nooit meer met de gieter rond

Stijlvol en modern ingerichte woonkamer

Natuurlijk groen geeft uw woning een frisse, prettige uitstraling. Veel mensen willen om die reden planten in huis halen, maar zien op tegen het onderhoud. Bijvoorbeeld omdat zij graag met vakantie gaan of geen zin hebben om dagelijks met de gieter rond te moeten sjouwen. Door planten te leasen, haalt u het mooiste groen in huis, zonder dat u daar omkijken naar heeft.

Lease of huur een hydrocultuurplant voor thuis

Bij het huren of leasen van planten wordt meestal gebruikgemaakt van hydrocultuur. Hierbij groeien speciaal gekweekte planten op poreuze korrels van klei. De korrels nemen water op en geven dat geleidelijk af aan de plant. Een waterniveaumeter in de plantenbak geeft aan of het waterniveau nog optimaal is. U kunt zo precies zien wanneer u water moet geven en hoeveel. Want de meeste kamerplanten gaan juist dood door een overschot aan water, niet door een tekort.
Hydrocultuur thuis is overgewaaid vanuit kantoren, waar werknemers vaak geen zin hebben planten water te geven en deze in ‘leven’ worden gehouden met restjes koffie of thee.

Groenadvies op maat

Het assortiment planten dat geschikt is voor hydrocultuur neemt met de dag toe. Inmiddels heeft u bij het leasen van planten keuze uit een breed scala aan exclusieve planten, moderne planten en retro planten. Wilt u de entree aankleden, dan heeft u planten nodig die niet direct omvallen bij de eerste de beste windvlaag. Zoekt u planten die dagelijks vol in het zonlicht staan? Misschien juist exemplaren die in een donkere ruimte gedijen? Of planten die bestand zijn tegen de warmte van een radiator? Op basis van uw concrete vraag, adviseert de groenexpert u over het type plant dat het best bij uw situatie past. Door deze te combineren met de juiste pot, schaal, vaas of bak, ontstaat een aantrekkelijke combinatie die bij uw woning past en deze van een frisgroene uitstraling voorziet.

Totaalonderhoud of periodiek?

Bij het huren of leasen van planten en plantenbakken zijn er verschillende afspraken mogelijk. In het meest ideale geval neemt de groenexpert het gehele onderhoud voor zijn rekening. Eens in de vier weken komt hij bij u langs, om het waterniveau te controleren en zo nodig bij te vullen. Planten worden dan gelijk schoongemaakt en groeicorrecties toegepast. Mocht er sprake zijn van ziekte of ongedierte dan worden hiertegen passende maatregelen getroffen. Naast dit totaalonderhoud is het mogelijk periodiek onderhoud te laten uitvoeren, bijvoorbeeld 1, 2 of 4 keer per jaar. Het enige verschil met totaalonderhoud is dat u zelf zorgdraagt voor het geven van voldoende water. Door de hydrocultuur valt dit erg mee, eens in de 4 weken water geven, volstaat onder normale omstandigheden.

Kunstplanten

Voor mensen die wel van groen houden, maar vanwege gezondheidsredenen geen echte planten in huis kunnen halen, vormen kunstplanten een ideaal alternatief. De planten zijn nauwelijks van echt te onderscheiden: u moet ze van zeer dichtbij bestuderen of aanraken om het verschil op te merken. Bij het huren of leasen van kunstplanten komt de groenexpert een of enkele keren per jaar langs om de planten af te stoffen, opnieuw in vorm te buiten en zo nodig kleine reparaties uit te voeren.

Blijf op de hoogte met de Thuiscomfort nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke maand nieuws over duurzaam wonen, smart homes en langer zelfstandig thuis wonen