Illustratie huis ingepakt in een das en met een muts

Milieuvriendelijk en energiezuinig verwarmen is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een belangrijke trend. De verwarmingsbranche speelt hierop in door duurzame en financieel interessante ontwikkelingen te presenteren. Welke trends in verwarming kunt u in 2015 verwachten?

Hoog rendement wordt hoger rendement

Multifunctioneel en hybride verwarmen

Een multifunctionele radiator is een radiator die niet alleen kan verwarmen maar ook kan koelen. Dergelijke radiatoren kunnen aangesloten worden op een warmtepomp of speciale HR-ketel. Er zijn ook hybride verwarmingssystemen: verwarming als een combinatie van fossiele brandstoffen met systemen op hernieuwbare energie. 

Hoger rendement

Verwacht wordt dat de vraag naar verwarmingssystemen met een steeds hoger rendement zal blijven groeien. Denk maar aan de HR+ en de HR-top toestellen of condensatieketels. Doordat ze de warmte door condensatie uit de verbrandingsgassen trekken en hergebruiken, kunnen deze een rendement van meer dan 100% behalen.

Energiebesparend

Energiebesparen is op het gebied van verwarming dé trend bij uitstek. Een goede isolatie zorgt dat een minimum aan verwarming volstaat om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Hoe beter de isolatie, des te beter kunnen duurzame alternatieven in verwarming aan de vraag voldoen. Denk hierbij aan zonnecollectoren, aardwarmte- en warmtepompsystemen, en hout(snipper)- of pelletketels.

Personaliseerbaar

Verwarming als decorstuk in het interieur, want het oog wil ook wat. Veel fabrikanten bieden tegenwoordig een enorme keuze in radiatoren: van klassiek tot modern design, van hoekig tot rond, van breed naar smal en een diversiteit aan kleuren. Zo kunt u precies die radiator kiezen, die het beste binnen uw interieur past.

Gemak dient de mens

Domotica is ook een belangrijke trend binnen verwarming. Veel mensen maken inmiddels gebruik van slimme thermostaten om hun verwarming in huis op afstand, bijvoorbeeld via het internet of de smartphone, te bedienen. Zo kunnen ze zonder energie te verspillen toch altijd in een heerlijk warm huis binnenkomen. 

Aanmelden nieuwsbrief

Warmteterugwinning levert energiezuinige ventilatie op

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt