Aangepast droomhuis in Didam, bron: Funda.nl

Het kopen van een woning is voor menigeen al een hele uitdaging. Wanneer u echter een lichamelijke beperking hebt, is het woningaanbod nog een stuk kleiner. Thuiscomfort zoekt en vindt op de bekendste woningaanbodwebsite van Nederland diverse aangepaste woningen. In hoeverre zijn deze bruikbaar voor een volgende bewoner?  

Let hierop bij de aankoop van een aangepaste woning

Een tuin op het zuiden. Een levendige buurt. Voldoende vierkante meters. En authentieke details. Kopers van woningen weten precies wat ze zoeken. Wanneer u echter op leeftijd bent of een lichamelijke beperking hebt, zijn er andere zaken om op te letten. Dat begint met de toegankelijkheid van de woning. Als u gebruikmaakt van een rolstoel of rollator moeten de voordeur en de hal voldoende breed en ruim zijn uitgevoerd. Ook een traplift of een inpandige lift helpen om de bovenverdieping bereikbaar te maken.

De badkamer is een andere ruimte die belangrijk is voor de bruikbaarheid van een woning voor mensen met een beperking. Een inloopdouche met een zitje, een verlaagd toilet, beugels rond het toilet of een onderrijdbare wastafel zijn dan de eerste punten om op te letten.

Aangepast voor wie?

De moeilijkheid is: dé aangepaste woning bestaat niet. Waar de een nog prima over een drempel kan stappen, is dit voor de ander een onoverkomelijk obstakel. En waar een ander graag zittend doucht, heeft een volgende bewoner juist behoefte aan een (inloop)bad.

Het overnemen van de woningaanpassingen van een vorige bewoner kan u dus tijd, geld en moeite schelen. Maar kijk goed of de aangebrachte aanpassingen ook voor u volstaan.

Een aantal als ‘aangepaste woning’ te koop staande huizen op Funda hebben we hieronder op een rij gezet. Zo krijgt u een idee wat er te koop is op het gebied van aangepaste woningen.*

Zeist, Oude Arnhemseweg

"Een ideale woning voor een gezin met evt. kantoor/praktijk aan huis of voor ouderen die grotendeels gelijkvloers willen wonen." In de badkamer onder andere een (verouderde) inloopdouche. (Bron: Funda)

Kenmerken aangepaste woning: 

  • Veel gelijkvloerse leefruimte
  • Tillift in de slaapkamer
  • Gedateerd interieur

Didam, Wilhelminastraat

"Volledig gerenoveerde en, met behoud van authentieke elementen, verbouwde woonboerderij met een aansprekende bouwstijl en een grote vrijstaande schuur / berging, garage en prachtig aangelegde tuin met sproei-installatie." (Bron: Funda)

Kenmerken aangepaste woning: 

  • Zeer luxe woning
  • Veel ruimte
  • Inloopdouche
  • Bovenverdieping alleen per steile trap bereikbaar

Doetinchem, Wijnbergseweg

"Het werkelijk fenomenale woonoppervlak van maarliefst 384 m2 maakt het object voor velerlei doeleinden geschikt. Denkt u hierbij aan bewoning door grote gezinnen, de combinatie wonen en werken vanuit huis, mantelzorg/inwoning en eventueel gebruik als “gezinshuis”." (Bron: Funda)

Kenmerken aangepaste woning:

  • Zeer ruime woonkamer en keuken
  • Aanwezigheid traplift 
  • Aanwezigheid aangepast sanitair

Koophuis laten aanpassen?

Hebt u een woonhuis op het oog en wilt u aanpassingen-op-maat laten aanbrengen? Neem dan contact met op de Thuiscomfort-specialist bij u in de buurt

* De getoonde woningen waren te koop medio juni 2016, het kan zijn dat zij inmiddels niet langer op de markt zijn en getoond worden op Funda.nl.

Past uw huis van top tot teen bij uw gezondheid?

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt