Slimme Ei-rookmelder van Hemmink geeft een alarm via de app

Wist u dat u bij brand slechts 3 minuten heeft om uw woning te verlaten? Het is daarom erg belangrijk dat u snel gewaarschuwd wordt en daarnaast in staat bent tijdig uw woning te verlaten. Voor ouderen en mensen met een beperking kan dit een groot probleem zijn. In het huidige zorgstelsel laten we juist deze kwetsbare groep langer thuis wonen met alle gevolgen van dien.  

Alarmmeldingen van rookmelders rechtstreeks naar aangesloten smartphones

De cijfers liegen er niet om: het aantal oudere slachtoffers van thuisbranden zal de komende jaren met 60 procent toenemen. Dit komt neer op tientallen doden en honderden gewonden per jaar. Deze zorgwekkende ontwikkeling heeft Eurocom Group en Hemmink B.V. doen besluiten om deze uitdaging samen aan te pakken, daarom hebben zij het afgelopen jaar de handen ineengeslagen.

Oplossing

Eurocom Group, bekend van het CQ-Net Live platform voor alarmering in de zorg en Hemmink B.V., distributeur van Ei Electronics rookmelders, hebben samen een oplossing ontwikkeld waarbij de alarmmeldingen van de Ei rookmelders rechtstreeks naar de CQ-Mobile app op de mobiele telefoon worden gestuurd. Op het moment dat er een brand uitbreekt of er koolmonoxide vrij komt, verspreidt de melder een alarmsignaal. Dit signaal is niet alleen te horen vanuit de melder maar wordt ook rechtstreeks verstuurd naar de smartphone van de bewoner, buren, familieleden of professionals. Op deze manier kan er snel actie ondernomen worden en kan de veiligheid van mensen en gebouwen geborgd worden.

CQ-Mobile App

Deze hulpverleners kunnen op hun CQ-Mobile App niet alleen het alarm en de locatie zien, maar ook de voordeur van het desbetreffende huis openen. Daarnaast kunnen de hulpverleners met één druk op de knop (video-)bellen met elkaar en de alarmering opschalen naar professionele hulpverleners.

Hoogwaardige branddetectie

Door deze gezamenlijke ontwikkeling kunnen ook ouderen en mensen met een lichamelijke beperking gebruik maken van hoogwaardige branddetectie met opvolging. Deze oplossing is zeer eenvoudig zelf te installeren en direct te gebruiken.

Bron: Hemmink

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt