Comfortabele temperatuur in huis? Begin bij de radiatorthermostaat

Nooit was er zoveel aandacht voor de radiatorthermostaat. Maar waarom? De juiste keuze van radiatorafsluiter en -knop voorkomt namelijk dat er onnodig veel water stroomt door de radiatoren. Met een beperkt budget kun je niet alleen je energierekening verlagen, maar ook klachten zoals een ruisend geluid en slechte opwarming oplossen.

Wat is een radiatorthermostaat?

Een radiatorthermostaat heet ook wel 'thermostatische radiatorafsluiter' of 'thermostaatkraan'. Een radiatorthermostaat regelt de temperatuur in de kamer door de hoeveelheid warm water die door de radiator stroomt. Het is daardoor overbodig om steeds aan de radiatorknop te draaien om de temperatuur goed af te stellen. 

Een radiatorthermostaat is vaak uitgevoerd met een grote radiatorknop met 5 standen én een vorststand erop. Ook bestaan er digitale varianten met een display.

Waarom een nieuwe radiatorthermostaat?

Radiatorthermostaten koop je voor tientallen jaren plezier. Kiezen voor de juiste combinatie van radiatorafsluiter en -knop, bied je veel extra voordelen:

  • Sneller opwarmen van je woning
  • Voorkomen van hinderlijk ruisend geluid
  • Lager energieverbruik bij cv-ketels, stadsverwarming en warmtepompen
  • Voorkomen van verspilling van energie

Voorinstelbare radiatorafsluiter RA-N

Met de voorinstelbare radiatorafsluiter RA-N van Danfoss voorkomt u dat de woning te langzaam opwarmt. Per radiator kan hiermee de maximale opening van de afsluiter worden afgesteld. Dit zorgt ervoor dat de verdeling van het water optimaal is en de kamer dus sneller comfortabel warm is.

Radiatorafsluiter Danfoss

Drukgecompenseerde radiatorafsluiter RA-DV Dynamic Valve

De drukgecompenseerde radiatorafsluiter RA-DV Dynamic maakt het mogelijk om het juiste aantal liters per radiator af te stellen voor een optimale energieprestatie van uw radiator en cv-ketel. Een belangrijk voordeel is dat deze radiatorafsluiter een ruisend geluid voorkomt.

De handknop

Met de handknop regelt u niets. U kunt de radiator open of dicht zetten en daar blijft het bij. Dit is een prima keuze wanneer u deze kiest voor radiatoren in het vertrek waar uw klok- of kamerthermostaat hangt. Deze thermostaat regelt immers al de temperatuur.

De thermostaatknop

Al in 1943 presenteerde Mads Clausen, oprichter van Danfoss, de radiatorthermostaat. Een eenvoudig en doeltreffend principe van een balg die uitzet als gevolg van een veranderende omgevingstemperatuur. Deze onslijtbare oplossing maakt het mogelijk om de warmteafgifte van de radiator automatisch te regelen op basis van de door u ingestelde ruimtetemperatuur. Het meest herkenbaar zijn de standen 1 t/m 5, waarbij iedere stand zorgt voor een bepaalde temperatuur in de kamer.

Standen radiatorthermostaat

De elektronische knop met klokprogramma

Vergeet u weleens de verwarming omlaag te zetten? Dan is een programmeerbare thermostaatknop de oplossing. Deze kunt u zowel met de hand als automatisch op de gewenste tijden de kamer verwarmen.

Elektronische knop met klokprogramma

Volledige controle binnens- en buitenshuis

Danfoss Link is één compleet systeem waarmee u draadloos elektronische radiatorthermostaten, vloerverwarming en vloerkoeling per vertrek regelt. Dankzij de ingebouwde wifi kunt u Danfoss Link via een app op uw smartphone vanaf elke locatie regelen.

Lees meer over Danfoss Link >>

Danfoss Link

Maak uw eigen keuze voordat de installateur het voor u doet!

Maakt u geen keuze, dan kiest uw installateur voor u. Maar alleen ú weet wat de beste keuze is voor uw woning. Heeft u zelf nog geen idee? Laat u dan eens vrijblijvend adviseren door een Thuiscomfort-installateur.

Vrijblijvend advies van een Thuiscomfort-specialist? Vind ze hier in uw regio!

Bedien uw verwarming op afstand met Danfoss Link

Zoek specialist

Meer comfort in huis? Ontvang gratis persoonlijk advies of een offerte. Er zijn ruim 850 Thuiscomfort-specialisten. Er is er altijd wel een bij u in de buurt.