Slim samenwerkende apparaten thuis

gira_haus_busch_neuss_iPhone-NL_023_1779_1323161666

Met een vingerafdruk wordt de deur geopend. De verlichting past zich aan het daglicht aan en brandt alleen daar waar u op dat moment bent. De verwarming gaat naar een lagere stand zodra er een raam wordt geopend. De defecte verwarmingsketel meldt zich per SMS. En als u zich onderweg naar het vakantieadres afvraagt of het koffiezetapparaat nog aanstaat, kan deze eenvoudig met de iPhone worden uitgeschakeld.

Slimme apparaten thuis: toekomstmuziek?

Dat is het niet – er zijn al veel slimme woningen in Nederland, ook bekend als Smart Homes. Gira biedt daar de intelligente oplossingen voor: gebouwentechniek die het leven thuis gemakkelijker maakt, voor veiligheid zorgt en bovendien helpt om energie te besparen. Daarvoor hoeven de afzonderlijke componenten in de woning alleen maar met elkaar te ‘praten’, door middel van een elektronisch ‘zenuwstelsel’.

Met een vinger te bedienen

Via het systeem van Gira worden alle slimme apparaten op elkaar afgestemd. Nog een voordeel: alle functies zijn moeiteloos te wijzigen. Op elk moment van de dag. En vanaf elke locatie. De bediening is intuïtief en eenvoudig: met een druk op een paneel aan de wand, een iPhone of iPad verandert de complete verlichting, activeert u de zonnewering of openen en sluiten de automatische gordijnen. En dat werkt ook als er niemand thuis is. Want vele factoren kunnen automatisch worden gemeten – zoals de buitentemperatuur, lichtinval, regen of wind – waarop bijvoorbeeld de verwarming energiebesparend wordt ingesteld of de rolluiken sluiten. 

Zelfs home entertainment kan slim in de techniek worden geïntegreerd: Gira en de Zwitserse audiospecialist Revox hebben samen oplossingen ontwikkeld die u laten genieten van muziek en films op het hoogste niveau.

Lees ook: wat kost huisautomatisering?

Woonkamer

Ervaar de mogelijkheden om uw woonkamer comfortabel en toekomstgericht aan te passen. Van slimme verwarming tot toegangscontrole via uw TV.