Randloos sanitair bevordert de hygiene

Een goede hygiëne in de badkamer of op het toilet is niet alleen prettig, het houdt ook ziektekiemen buiten de deur. Goed ventileren en regelmatig schoonmaken is daarom essentieel. Hieronder een aantal tips om de badkamer en toilet schoon en fris te houden.

Tip 1: Verwijder kalkaanslag met cola

Kalkaanslag, dat veel voorkomt op plekken waar regelmatig water stroomt, is ruw waardoor er bacteriën in blijven hangen. Als u eenmaal in de week de wanden van de douchecabine, de wasbak en het toilet schoonmaakt, neemt het aantal bacteriën drastisch af. U kunt dit doen met kalkreiniger, maar milieuvriendelijker is het om azijn en soda te gebruiken. Even laten intrekken en afspoelen. Om uw toilet te reinigen, kunt u ook cola gebruiken. Giet een fles in het toilet en laat het een nacht intrekken.

Tip 2: Ga schimmel te lijf met bleekwater of azijn

Schimmel is te herkennen aan zwarte puntjes op de muur of het plafond van uw badkamer. Schimmel is schadelijk voor uw luchtwegen, dus het is van belang dit snel aan te pakken. Het is te verwijderen met bleekwater en een oude tandenborstel. Pas echter op voor uw kleding en zorg dat u goed ventileert: chloordampen zijn ook erg slecht voor uw gezondheid. Als u liever werkt met een minder agressief middel kunt u ook azijn gebruiken.

Tip 3: Tandpasta-resten, yak!

Als u in de tandenborstelbeker kijkt, ziet u ongetwijfeld wel eens de tandpasta-resten zitten. Dit zijn broedplaatsen van bacteriën en daarmee erg onhygiënisch. Zorg dat u deze beker dan ook regelmatig schoonmaakt met een schuurmiddel of allesreiniger.

Tip 4: Randloos sanitair maakt simpel schoon

Bij de ontwikkeling van sanitair wordt tegenwoordig steeds meer rekening gehouden met hygiëne. Zo is een randloos toilet veel gemakkelijker schoon te maken. Een voorbeeld hiervan is de Geberit AquaClean die ook nog een douchekop bevat. Wilt u een toiletdouche zonder een nieuw toilet te hoeven kopen, dan heeft Raminex hiervoor een oplossing: de handdouche. 

Vraag het Thuiscomfort

Vraag het Thuiscomfort

  • Welk toilet past het beste in mijn huis?
  • Wat kost een complete renovatie van mijn badkamer?
  • Waar vind ik een Thuiscomfort-specialist bij mij in de buurt?

Stel deze of andere vragen over comfortabel en veilig wonen direct aan Thuiscomfort. We helpen u graag!