Geberith Monolith Plus

20 miljoen keer per dag. Zo vaak gebruiken we in Nederland het toilet. Per week nemen we hier zo’n 50 minuten en dus 43 uur per jaar de tijd voor. Dat is gemiddeld tussen de 1 en de 3 jaar van ons leven. Toiletteren doen we dus op hoog niveau, het liefst zo goed mogelijk aangepast aan onze wensen en lichamelijke toestand.

Welk toilet past bij u?

Een scheurkalender of lectuurmand, kunst aan de muur, stillevens van potpourri of sfeerverlichting. We doen veel aan onze toiletruimte, om onze tijd daar de moeite waard te maken. Maar ook de toiletpot zelf biedt volop keuze in opties en uitvoeringen.

Een stevige basis om te zitten

Er zeker van zijn dat u goed zit, heeft te maken met stabiliteit en stevigheid. Uw toilet moet uw gewicht kunnen dragen of voldoende ondersteuning bieden. Soms ligt de oplossing hier in het type toiletpot, zoals bij een obesitastoilet. Ook een stabiele toiletverhoger – die om de bestaande toiletbril heengrijpt – kan uitkomst bieden. Perfect voor rolstoelgebruikers die naast de pot rijden en dan een transfer maken. Want op zo’n moment wilt u niet dat de toiletverhoger begint te schuiven.

Voor rolstoelgebruikers kan een verlengd toilet een uitkomst zijn; vanuit een rolstoel is het gemakkelijker de oversteek te maken naar zo’n type toilet.

Verlengd toilet van Sphinx

Een hogere zit. Of juist een lagere.

Als u moeite heeft om te gaan zitten en weer op te staan, kan een hogere zit uitkomst bieden. Een verhoogd toilet of een toiletverhoger is dan gewenst.

Maar een hogere toiletpot is zeker niet altijd de uitkomst. In bepaalde gevallen is het juist beter om op een lager niveau plaats te nemen. Met beide voeten op de vloer is het eenvoudiger om ‘druk’ te geven en uw behoefte te doen. Voor mensen met een hoge bloeddruk of mensen die een hersenbloeding of -infarct hebben gehad, wordt een verlaagd toilet dan ook juist weer aangeraden.

Deelt u uw toilet geregeld met kinderen, denkt u dan eens na over een in hoogte verstelbare wc. De kinderen kunnen dan lager zitten, terwijl u het plezier van een hogere zit heeft.

Verhoogde toiletpotten van Kermag

Hygiënische toiletoplossingen

Schoon van het toilet komen kan op meerdere manieren dan alleen uw handen wassen. Denkt u eens aan een douche-wc, waarbij u geen wc-papier meer nodig heeft. Een speciale spoelbuis maakt uw onderlichaam dan schoon met een straal warm water. Ideaal voor mensen die moeite hebben zichzelf schoon te maken vanwege lichamelijke beperkingen en zeer comfortabel voor alle andere mensen.

Of denk aan een rimfree-toilet zonder spoelrand, dat gemakkelijk schoon te houden is.

Ook voor de bediening van het toilet bestaan hygiënische oplossingen, zoals een toilet dat automatisch doortrekt of een die u contactloos kunt doorspoelen.

Sphinx rimfree toilet

Hulpmiddelen

Naast de toiletpot zijn er volop mogelijkheden om uw verblijf in de toiletruimte veilig en aangenaam te laten verlopen. Denk aan opklapbare toiletsteunen, een kekke toiletrolhouder of automatische verlichting.

Handicare opklapbare toiletbeugels

Een overzicht van mogelijkheden vindt u in de toiletruimte van ons online demohuis.

Toiletruimte online demohuis Thuiscomfort

Meer informatie

Het hangt van uw situatie en uw wensen af wat voor u de ideale oplossing is. Gaat u verbouwen? Dan kunt u nadenken over een nieuwe toiletpot voor meer comfort. Heeft u al aangepast sanitair, maar heeft u nog een extra steuntje nodig? Dan bent u verder geholpen met hulpmiddelen die stevige grip bieden. Onze specialisten denken graag met u mee.

Stel mij uw vraag

Vraag het Thuiscomfort

  • Welk type toiletpot is geschikt in mijn situatie?
  • Welke beugels zijn in mijn situatie geschikt?
  • Waar vind ik een Thuiscomfort-specialist bij mij in de buurt?

Stel deze of andere vragen over comfortabel en veilig wonen direct aan Thuiscomfort. Wij helpen u graag!