Veiligheidskraan Grotherm 2000 New van GROHE

Niets vervelender dan u tijdens het douchen of baden te branden aan een hete kraan. Met de nieuwste generatie thermostaatkranen is dit euvel voorgoed verleden tijd. Het hete water in de kraan wordt volledig omspoeld door koud water, waardoor de buitenzijde van de stevige metalen behuizing van de kraan nooit warmer wordt dan de ingestelde temperatuur. 

Thermostatische mengkraan: Grohtherm 2000 New

GROHE zet de standaard voor thermostatische mengkranen met Grohtherm 2000 New. Het opvallende nieuwe design en de laatste GROHE-technologieën staan garant voor een overheerlijke bad- en douche-ervaring. En voor nog meer veiligheid, gemak en waterbesparing.Met de ecoknop op Grohtherm 2000 New beschikt u over een sterke straal en bespaart u toch tot 50% water zonder verlies van comfort.

GROHE CoolTouch®

Door middel van GROHE CoolTouch®-technologie biedt Grohtherm 2000 New de ultieme bescherming tegen verbranding – de buitentemperatuur van de kraan wordt slechts zo warm als de ingestelde temperatuur. Grohtherm 2000 New heeft een veiligheidsstop op 38° Celcius, zodat u en uw kleinkinderen te allen tijde veilig kunnen douchen of baden.

Constante temperatuur

Alle GROHE thermostaatkranen zijn gebaseerd op de GROHE TurboStat®- technologie die op betrouwbare en constante wijze koud en warm water mengt. Hierdoor reageert Grohtherm 2000 New onmiddellijk op temperatuur- en drukschommelingen en worden eventuele afwijkingen automatisch hersteld. Bij een plotse onderbreking van de koudwatertoevoer, bijvoorbeeld door een breuk in een waterleiding, wordt de watertoevoer onmiddellijk afgesloten, zodat er geen risico bestaat op verbranding door heet water.

Tegengaan van besmetting

Om potentiële ziekteverwekkers als legionella te doden en biofilms en andere ongewenste afzettingen uit de leidingen te verwijderen, kan Grohtherm 2000 New worden ingesteld voor thermische desinfectie. Met GROHE SafetyPlus wordt water van 70°C door de drinkwaterinstallaties gespoeld, om mogelijke besmettingshaarden in toevoerleidingen en kranen tegen te gaan. Het is niet nodig de thermostaat daarna opnieuw in te stellen.

Aanmelden nieuwsbrief