Verhuizen? Vraag voor 2021 een definitief energielabel aan en bespaar honderden euro’s

Gek word je van een rammelende wifi-verbinding!

Bij de overdracht van een woning is het tegenwoordig verplicht een definitief energielabel te overleggen. Het aanvragen en toekennen van zo’n label verloopt nu nog digitaal en kost in veel gevallen maar 1, 2 of enkele euro’s. Per 1 januari 2021 komt daar verandering in.

Aanvraag definitief energielabel in 2020

Wie overweegt een woning te verhuren of te verkopen, doet er goed aan de komende weken nog een definitief energielabel aan te vragen. Tot 1 januari 2021 kan dat digitaal, via deze website van de overheid.

U dient daar in te loggen met uw DigID. Na het invullen van wat eenvoudige gegevens, het uploaden van foto’s van uw dubbel glas, cv-ketel, eventuele zonnepanelen, etc. of van aankoopfacturen daarvan, kunt u de aanvraag afronden. Vervolgens selecteert u een EPA-adviseur en in veel gevallen ontvangt u de volgende dag al het definitief energielabel in uw mail.

Dat label is tien jaar geldig en wordt ook vermeld op deze website.

Aanvraag definitief energielabel in 2021

Wilt u in 2021 een definitief energielabel aanvragen, dan is tijdens die procedure een maatwerkadvies vereist. De EPA-adviseur komt dan bij u thuis langs en neemt de situatie persoonlijk op.

Bij het maatwerk advies wordt ook direct een advies afgegeven om uw woning te verduurzamen.

De kosten van een maatwerkadvies kunnen oplopen, afhankelijk van de door u gekozen adviseur. Reken op circa 200 euro voor het definitief energielabel.

Beter netwerk voor thuis? Vind hier alle vakspecialisten in jouw regio

Thema's

Maak van je huis de werkplek die je altijd al wilde

Zoek specialist

Meer comfort in huis? Ontvang gratis persoonlijk advies of een offerte. Er zijn ruim 850 Thuiscomfort-specialisten. Er is er altijd wel een bij u in de buurt.