Monteur van Sijde-Wenting plaatst zorgvoorziening

De eerste activiteiten van loodgietersbedrijf vd Sijde-Wenting dateren uit 1888, toen koper/blikslager Van der Sijde uit Oostvoorne met paard en wagen zijn klanten bezocht. Tegenwoordig is het loodgietersbedrijf een moderne, in Hellevoetsluis gevestigde onderneming die zich onder andere heeft gespecialiseerd in aangepast wonen. 

WMO-werkzaamheden in Hellevoetsluis en West-Voorne

Patrick Wenting, eigenaar: “Mensen kunnen ons benaderen voor ‘traditionele’ loodgieterswerkzaamheden, zoals het verplaatsen van de gasleidingen voor hun nieuwe keuken of een extra toilet op de etage. Wij zorgen ervoor dat lekkende dakbedekking hersteld of vervangen wordt. Ook plaatsen wij energiezuinige cv-ketels zodat de klant in het najaar en de winter er warm bij zit.

Mantelzorgwoning

Daarnaast voeren wij ook al jarenlang WMO-aanpassingen uit, voor gemeenten Hellevoetsluis en West-Voorne. WMO staat voor Wet Maatschappelijke Ondersteuning, dat is de manier waarop de overheid tegenwoordig woningaanpassingen voor onder anderen senioren financiert. Een paar jaar geleden heette dat nog WVG: Wet Voorzieningen Gehandicapten. Maar het principe blijft voor ons hetzelfde; het gaat om woningaanpassingen voor mensen die met technische hulpmiddelen langer thuis kunnen blijven wonen. Van een douchestoel of een scootmobielenstalling, tot het aanpassen van drempels en zelfs een complete woonunit in de tuin. In zo’n mantelzorgwoning zijn alle voorzieningen aanwezig, zoals een badkamer en een slaapkamer. Doordat het gelijkvloers is, kun je er met een rolstoel of een scootmobiel overal bij. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt als woonruimte voor een gehandicapt kind die zo toch thuis kan blijven wonen. Zo’n mantelzorgwoning plaatsen, maar ook het uitvoeren van andere bouwkundige vragen, doen wij altijd in samenwerking met gespecialiseerde partners. Want je moet doen waar je goed in bent.

WMO: karakter telt

Dat geldt sowieso voor alle WMO-aanpassingen. Je kunt niet iedere medewerker afsturen op elke klus. Soms komt er veel emotie kijken bij ons werk, het vraagt dan van onze mensen een speciale aanpak en een bijzonder karakter. Met leeftijd heeft dat lang niet altijd wat te maken. Ik heb jonge medewerkers die hier heel goed mee omgaan. De beloning is in vrijwel alle gevallen een uiterst dankbare klant. Mensen kunnen helpen die in moeilijke omstandigheden verkeren, daar doen we het toch ook voor."

Het pand van vd Sijde-Wenting in Hellevoetsluis

Meer weten over Wmo-voorzieningen?

Woont u in de buurt van Hellevoetsluis of West-Voorne? Neem dan contact op met installatiebedrijf van de Sijde-Wenting >> 

In de rest van de Nederland vindt u hier een installatiebedrijf met kennis van zorgaanpassingen >>

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt