Smart home en slimme speaker

Fantastisch, al die veranderingen en vooruitgang wat betreft slimme apparaten. Maar hoe ziet een echt smart home er in de praktijk uit? En wat zijn de voordelen ervan? 

Licht en temperatuur regelen zichzelf

Stel je het volgende voor: De dag loopt ten einde en het is tijd om naar bed te gaan. Je loopt naar de slaapkamer en zegt dat de verlichting in de woonkamer uit kan. De verlichting in de badkamer is niet te fel en ook het licht in je slaapkamer is automatisch gedimd. Het gaat uit wanneer je in je favoriete slaaphouding ligt. Je matras regelt de optimale slaaptemperatuur en blijft deze de hele nacht monitoren.

Badkamerspiegel geeft stijladvies

Wanneer je bijna ontwaakt, krijgt je badkamer een seintje zodat je niet op een koude tegelvloer hoeft te staan. De slimme thermostaat weet precies wanneer je in welk vertrek bent en welke temperatuur je daar prettig vindt. De badkamerspiegel suggereert een outfit op basis van jouw afspraken en de weersvoorspelling en helpt je eventueel bij het stylen van je haar of bij het aanbrengen van make-up.

Het ultieme gevoel van wakker worden: je koffie staat klaar

In de keuken staat je koffie al klaar en heeft je tablet de belangrijkste nieuwsberichten voor je geselecteerd. Je auto warmt op (of koelt af) en het navigatiesysteem raadpleegt je digitale agenda om te kijken waar je naartoe moet.

Altijd in contact met je huis. Ook als je er fysiek niet bent

Belt er tijdens je afwezigheid iemand aan, dan zie je op je smartphone wie er voor de deur staat en maak je een praatje met de aanbeller. Van tijd tot tijd check je de bewakingscamera’s om te kijken of alles in je woning nog in orde is. Komt ke thuis, dan is je woning uiteraard heerlijk op temperatuur. In de keuken leest de koelkast recepten voor terwijl je kookt en stelt ze je op de hoogte van voedsel dat over de datum dreigt te raken.

Als jij het niet doet, doet de koelkast het wel

Bovendien houdt de koelkast jouw boodschappenlijstje bij en doet ze zelf de bestellingen. Het bezorgmoment? Dat plant ze op basis van jouw digitale agenda en uiteraard zet ze de bezorgafspraak daar zelf in. Jouw smartphone kan de was doen! Bij wijze van spreken dan…

Smart Home trends in 2020: megasnel internet en opslaan van duurzame energie

Zoek specialist

Meer comfort in huis? Ontvang gratis persoonlijk advies of een offerte. Er zijn ruim 850 Thuiscomfort-specialisten. Er is er altijd wel een bij u in de buurt.