smart home

Een woning volledig 'smart' maken? Dat kan! Maar waar begint u? Welke domotica vindt u interessant en welke past bij uw levensstijl? Bekijk per ruimte welke smart home-apparaten bestaan.

Smart Home mogelijkheden in uw woning

Woonkamer

Slimme verwarming

Met slimme verwarming bedient u de verwarming o.a. met een app op uw smartphone, of via een paneel aan de wand. Ook kunt u de verwarming per kamer regelen (zone-regeling). En uw slimme verwarming leert ook van u. Zo 'herkent' de slimme verwarming op den duur uw patronen en zorgt hij bijvoorbeeld dat de woning al lekker warm is vóórdat u thuis of uit bed komt. 

Slimme verwarming evohome van Honeywell

Slimme verlichting

Net als slimme verwarming, bedient u ook uw slimme verlichting via een app of een paneel. Zo kunt u bepaalde 'scenes' instellen. Met een druk op de knop dimmen de lampen in de woonkamer en bent u klaar voor een romantische- of tv-avond. 

Osram LIGHTIFY

Slimme gordijnen/jaloeziën/zonneschermen

Gordijnen dichtdoen terwijl u lekker op de bank zit? Dat kan! Met een app bedient u de gordijnen of jaloeziën. Of het zonnescherm. En ook dit kunt u automatisch instellen. 

Domotica in de keuken

Slimme keukenapparatuur

De keuken wordt ook steeds slimmer. Zo is het mogelijk om de oven of het koffiezetapparaat in te programmeren. Niets fijner dan een vers gezet kopje koffie zodra u opstaat. En wat dacht u van de koelkast die zelf bestellingen plaatst bij de supermarkt zodra een product bijna op is?

Slimme-koelkast

Slimme sensorkraan

Een kraan die opengaat als u uw handen ervoor houdt. Het bestaat natuurlijk allang, maar slim is het zeker. Het is hygiënischer én het voorkomt waterverspilling. 

Minta touch van Grohe

Domotica in de badkamer

Slim bad en smart sauna

Het bad vast laten vollopen via een app terwijl u beneden op de bank zit? De sauna op temperatuur wanneer u thuiskomt na een lange werkdag?

Viega slimme badbediening

Slimme wc

Ja echt. Een wc kan ook heel smart zijn. Zo zijn er al wc's die automatisch doorspoelen wanneer u opstaat. En natuurlijk wc's die zichzelf reinigen na toiletbezoek. 

Douche-wc


Maar wat dacht u van het douchetoilet? Wc-papier komt hier niet meer aan te pas. De wc-bril is verwarmd én hij reinigt zichzelf. Een douche-wc is wel hét ultieme slimme pronkstuk op sanitairgebied. 

Geberit douche-wc

Slimme thermostatische mengkraan

En wat dacht u van de thermostatische mengkraan. Hij bestaat al jaren. Maar ook deze hoort zéker in een smart home. 

Grohtherm thermostatische mengkraan

Veiligheid

Slimme video-deurbel

Een smart home kan ook extra veilig zijn. Zo kunt u met een video-deurbel precies zien wie er voor uw deur staat. Thuis via een schermpje en wanneer u weg bent op uw smartphone. 

Slimme video-deurbel Nest Hello

Slim inbraakalarm

Een smart inbraakalarm belt of sms't automatisch naar de politie of bewakingscentrale wanneer er iemand probeert in te breken. 

Slimme rook- en CO-melder

Slimme rook- en CO-melders sturen u ook een melding naar de smartphone. Handig als u niet thuis bent. Maar ook deze kunnen direct melding maken bij de bewakingscentrale of brandweer. 

Slimme rook- en CO-melder Nest Protect

Slimme Sensoren

Ook in de zorg wordt de inzet van domotica steeds belangrijker. Zo krijgt het personeel dankzij sensoren - die in de kamer van (bijvoorbeeld demente) patiënten zijn bevestigd - een melding wanneer iemand uit zijn kamer is. Of hulp nodig heeft. 

Smart Home - Domotica
Bekijk de Smart Home merken