Wie is daar? Met de video-deurbel weet je wie er voor de deur staat!

Bang voor de bel? De video-deurbel geeft je een veilig gevoel!

Met een video-deurbel kun je altijd en overal zien wie er voor je voordeur staat. Belt er iemand aan? Dan krijg je direct een melding op je smartphone. Met sommige video-deurbellen kun je communiceren via de app en direct de deur openen voor de gast. Bij andere video-deurbellen moet je zelf de deur open doen, maar weet je in ieder geval wie er voor de deur staat. 

Video-deurbel: altijd weten wie er voor je voordeur staat

De video-deurbel wordt steeds populairder. Niet heel vreemd, want slimme technologieën in huis zijn al jaren enorm in opkomst. Met de slimme video-deurbel zie je via je smartphone wie er voor de voordeur staat. Of je nou thuis bent, op je werk of in het buitenland. Zolang je smartphone is verbonden met het internet weet je met een slimme video-deurbel áltijd wie er bij je aanbelt.

Video-deurbel Comelit Visto

Video-deurbel als onderdeel van een smart home

Een video-deurbel is te integreren met andere slimme apparaten in huis. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een video-deurbel te koppelen aan een slimme speaker, zodat deze aankondigt dat er bezoek voor de deur staat. Daarnaast is het mogelijk om ook op afstand de deur te openen met een automatische deuropener. Dit werkt zo: er belt iemand aan op je video-deurbel. Je krijgt een push up melding op je smartphone en ziet wie er voor de deur staat. Vervolgens open je de deur met een app. 

Je kunt de video-deurbel ook combineren met een slim slot. Weet je wie er voor de deur? Dan kun je deze ook via de video-deurbel de code geven om het slimme slot te openen. Kortom: een video-deurbel is een mooie toevoeging om je huis nóg slimmer en comfortabeler te maken. 

Video-deurbel Nest Hello

Video-deurbel en privacy

Sommige video-deurbellen filmen niet alleen degene die er bij je aanbelt, maar ook willekeurige voorbijgangers of zelfs een heel deel van de straat. Dit mag niet volgens de wet. Heb je geen eigen oprit, dan is het niet verstandig om een video-deurbel aan te schaffen die meer dan alleen de persoon die recht voor je deur staat filmt. Heb je wel een eigen oprit en filmt de video-deurbel alleen eigen terrein, dan is dit geen probleem. 

Tegenwoordig is het wél verplicht om als eigenaar van een video-deurbel aan te geven dat je bezoekers filmt. Dit doe je door een sticker op je deur te plakken met het logo van een camera. Bezoekers kunnen op deze manier er zelf voor kiezen om aan te bellen of toch maar weg te gaan. 

Video-deurbel op sticker

Video-deurbellen zijn een goed middel om inbraak te voorkomen. Of het achteraf herkennen en veroordelen van de dader. Maar de Autoriteit Persoonsgegevens wil nu dus wel dat om hiervan gebruik te mogen maken binnen de kaders van de nieuwe privacywet, je een melding van het filmen moet maken.

Een bordje met de tekst ‘U wordt gefilmd’ of een sticker met een camera erop zou in zo’n geval voorkomen dat gemaakte opnames van een inbreker of insluiper achteraf in een eventuele rechtzaak niet mogen worden gebruikt.

Een video-deurbel voorkomt inbraak en kan daders identificeren

Video-deurbel herkent gezichten

Sommige systemen maken ook een foto van de bezoeker, ook als deze niet aanbelt, maar de woning alleen al nadert. In het geval van de Nest Hello kan de bezoeker door middel van software zelfs herkend worden. Je krijgt dat een melding op je smartphone dat bijvoorbeeld je moeder voor de deur staat. Handig toch? 

Gira video-deurbel: zo werkt dat!

Comelit vertelt over privacy (AVG) en een video-deurbel. Hoe werkt dat?

Video-deurbel laten installeren? Vind hier uw Thuiscomfort-specialist!

Smart Home mogelijkheden per ruimte

Zoek specialist

Meer comfort in huis? Ontvang gratis persoonlijk advies of een offerte. Er zijn ruim 850 Thuiscomfort-specialisten. Er is er altijd wel een bij u in de buurt.