Geberit Japans toilet

Bij een Japans toilet wordt door middel van een warme waterstraal de hygiëne gewaarborgd. De straal kan worden geactiveerd voorafgaand of na afloop van het toiletbezoek. Het gebruik van toiletpapier is met een Japans toilet niet langer noodzakelijk. 

Het gemak van een Japans toilet

Waarom wordt een douche-wc een Japans toilet genoemd?

Al in de jaren '90 van de vorige eeuw waren er in Japan volop douche-wc's aanwezig in huizen, hotels en openbare gebouwen. Jappanners hechten van oudsher veel waarde aan persoonlijke hygiëne. Het was waarschijnlijk de Japanse fabrikant TOTO die de eerste Japanse toiletten introduceerde. Inmiddels zijn er Japanse toiletten met verschillende features: 

  • Boogstraal
  • Harde, rechte straal
  • Voorverwarmde bril 

Gebruik van een Japans toilet

Het gebruik van een douche-wc of Japans toilet vereist wel enige oefening. Wie voor het eerst op de spoelknop drukt, kan waarschijnlijk een kreet van schrik niet onderdrukken. Zodra de straal wordt geactiveerd, spuit er namelijk een straal warm water tegen het onderlijf aan. Deze manier van reinigen is uiteindelijk beter voor het milieu, omdat er geen wc-papier gebruikt wordt. 

Plaatsing

Het plaatsen van een Japans toilet kan worden verzorgd door de Thuiscomfort-specialist. 

Persoonlijke hygiëne

Een Japans toilet kan dé oplossing vormen wanneer u door lichamelijke beperking niet langer zelfstandig het toilet te bezoeken. Met name het gebruik van toiletpapier vraagt om spier- of gewrichtsbewegingen die niet voor iedereen (meer) zijn weggelegd. Maar een Japans toilet biedt ook extra comfort voor mensen die wél goed ter been zijn. 

Thema's

Meer douche-wc's

Zoek specialist

Meer comfort in huis? Ontvang gratis persoonlijk advies of een offerte. Er zijn ruim 850 Thuiscomfort-specialisten. Er is er altijd wel een bij u in de buurt.