Wandbeugel van Provex

De keuze van een veilige wandbeugel is belangrijk voor mensen die soms wat extra grip in huis wensen. Natuurlijk moet een wandbeugel er mooi uitzien, maar de beugel dient vooral voor het bieden van stevigheid – in de badkamer, de keuken of elders in en rond het huis.  

Wandbeugels voor extra grip in en rond het huis

Doel van de wandbeugel

Een wandbeugel wordt geplaatst in situaties waar bewoners een extra steuntje kunnen gebruiken. Wandbeugels worden vastgepakt door senioren of mensen die om een andere reden minder goed ter been zijn. Door zich vast te houden, vermindert de kans op uitglijden en neemt de druk op hun benen af.

In welke ruimtes plaatsen mensen wandbeugels?

Afhankelijk van de situatie bestaat de mogelijkheid om in alle kamers van uw woning, maar ook in de gangen en buiten, beugels te plaatsen.

Vaak worden als eerste van wandbeugels voorzien:

  • de badkamer
  • het toilet
  • de keuken
  • de slaapkamer

Het gaat dan om wandbeugels rondom de douche of het bad, het toilet, de wastafel of het bed en het aanrecht.

Maar ook in andere situaties kan het verantwoord en verstandig zijn om beugels aan te brengen. Denk aan wandbeugels bij het bed, in de gang of bij de voordeur, en langs de trap – naast de standaard trapleuning die aanwezig is.

Productieproces wandbeugels

Het productieproces van kwalitatief hoogwaardige wandbeugels is erop gericht een zo optimale grip te geven aan de gebruiker en is omgeven door talloze kwaliteitscontroles.

Zo worden wandbeugels in de fabriek van Handicare ontworpen met kennis van ergonomie in het achterhoofd. Alles aan de beugel is erop gericht de gebruiker te ondersteunen, van de metalen beugel zelf tot en met de kunststof flens, op de plaats waar de beugel in contact komt met de muur.

Wandbeugels worden bij Handicare semi-handmatig in elkaar gezet, elk model wordt gecontroleerd voor het de fabriek verlaat. Op die manier is het afbreken van een beugel – zoals hieronder getoond met een minder kwalitatief merk wandbeugels – nauwelijks mogelijk.

Buizen voor de productie van Handicare-wandbeugels

Buizen voor de productie van Handicare-wandbeugels

De juiste keuze voor een wandbeugel maken

Beugels beoordelen op hun uiterlijk is vrijwel niet mogelijk. Als consument kunt u immers niet zien wat kwaliteit is en wat niet.

Enkele handvatten – om in de termen van wandbeugels te blijven – kunnen zijn:

1.       Informeer bij een ergotherapeut naar het juiste type en het juiste merk wandbeugels. Ergotherapeuten kunnen u ook helpen bij het zorgvuldig inmeten van de wandbeugel. In het standaard ziektekostenpakket zit 10 uur gratis ergotherapie voor iedereen inbegrepen.

2.       Op Thuiscomfort tonen we vanzelfsprekend alleen wandbeugels die voldoen aan de hoogste normen. De Thuiscomfort-specialist is bekend met het inmeten en plaatsen van wandbeugels, zodat deze er niet alleen mooi bijhangen, maar u ook echt op de wandbeugel kunt rekenen als het erop aankomt.

Fabrikanten van wandbeugels

De volgende merken wandbeugels staan goed bekend in de markt:

Wandbeugel van Etac

Etac Handy wandbeugel

Handicare opklapbare wandbeugel

Handicare opklapbare wandbeugel

Hewi-wandbeugel

Hewi wandbeugel

Normbau Cavere wandbeugel bij het toilet

Normbau wandbeugels rondom het toilet

Provex wandbeugels in de badkamer

Provex wandbeugels in de badkamer

Opklapbare wandbeugel of niet?

Rondom het toilet kan het verstandig zijn om opklapbare wandbeugels te plaatsen. Op die manier kan de beugel opgeklapt worden, zodra u het toilet benadert en weer neergelaten als u gebruikmaakt van de sanitaire voorzieningen.

In de meeste andere gevallen wordt er gekozen voor vast geplaatste wandbeugels.

Veilige montage wandbeugel

De montage van een wandbeugel is een specialistische klus. De hoogte van de beugel, de achterwand en het type beugel zijn allemaal facetten om rekening mee te houden.

Bij de bouw of renovatie van een nieuwe badkamer of toiletruimte kan er eventueel al rekening worden gehouden met later aan te brengen wandbeugels. De muur wordt dan geprepareerd, zonder dat de beugel zelf al in aangebracht.

Mocht het op een later moment nodig zijn om de beugel alsnog aan te brengen, kan deze dan eenvoudig geplaatst worden, zonder dat op dat moment de muur weer opengebroken hoeft te worden. 

Vraag het Thuiscomfort

  • Welk type beugels zijn geschikt in mijn situatie?
  • Wat kost de montage van een beugel?
  • Waar vind ik een Thuiscomfort-specialist bij mij in de buurt?
Stel uw vraag aan Thuiscomfort

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt