Een ventilatielucht/water warmtepomp: hoog rendement met ventilatielucht

Heeft u al een ventilatiesysteem in uw woning? Dan is een ventilatielucht/water warmtepomp heel eenvoudig toe te passen. Een ventilatielucht/water warmtepomp zuigt warme binnenlucht uit uw badkamer, toilet of keuken en voert via ventilatieopeningen in de andere kamers schone buitenlucht toe. 

Ventilatiewarmte om uw woning te verwarmen

De ventilatielucht/water warmtepomp wint tijdens het ventileren warmte uit de afgezogen lucht vóórdat hij deze naar buiten blaast. De ventilatiewarmtepomp gebruikt deze 'nutteloze' warmte vervolgens om uw woning of tapwater op een duurzame manier te verwarmen.

Hoe werkt een ventilatielucht/water warmtepomp?

In de ventilatielucht/water warmtepomp circuleert een koudemiddel door een compressor, condensor, expansieventiel en een verdamper. Door deze circulatie wordt de warmte uit de ventilatielucht omgezet in energie om uw woning of tapwater te verwarmen.

Weinig energieverbruik, hoog rendement

De ventilatielucht/water warmtepomp gebruikt bij dit proces relatief weinig stroom. Dit resulteert in een hoog rendement. Daarnaast vervangt de ventilatielucht/water warmtepomp de huidige mechanische ventilatiebox. 

Vind een warmtepomp-specialist via Thuiscomfort

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een ventilatielucht/water warmtepomp? Laat u altijd goed adviseren door een warmtepomp-specialist. Deze maakt een berekening speciaal voor uw woning, situatie en wensen en bekijkt de mogelijkheden hiervoor. Een ventilatielucht/water warmtepomp is niet voor elke woning geschikt. Soms past een ander type warmtepomp beter bij uw woning of situatie. 

Direct contact met en specialist? Vind onze warmtepomp-specialisten hier >>

cta-vakspecialist

Hoe werkt een lucht/water warmtepomp?

Zoek specialist

Meer comfort in huis? Ontvang gratis persoonlijk advies of een offerte. Er zijn ruim 850 Thuiscomfort-specialisten. Er is er altijd wel een bij u in de buurt.