5 redenen om zonnepanelen ijskoud in de winter te installeren

Zonnepanelen deels bedekt met sneeuw

Zonnepanelen laten plaatsen in de winter, het klinkt misschien wat vreemd. Een koud seizoen lijkt niet de beste tijd om zonnepanelen te installeren. Toch zijn er meer voordelen om in de winter te starten dan u zou verwachten. We zetten ze voor u op een rijtje:

1. Zonnepanelen werken beter in de winter

Een zonnepaneel presteert het beste als deze koel blijft. Bij een hoge temperatuur neemt de geleidbaarheid toe en kan de lading niet goed gescheiden blijven. De spanning daalt. Daarom is de opbrengst op een warme zomerdag niet altijd optimaal. Voor een ideale werking van uw zonnepaneel kunt u dus beter de koelte opzoeken.

2. Raar maar waar: sneeuw zorgt voor een hogere opbrengst bij zonnepanelen

Sneeuw weerkaatst namelijk licht, waardoor de panelen nog meer zonlicht op kunnen vangen. Dus een laagje sneeuw rondom de panelen? Perfect! Althans: zolang de sneeuw niet op de panelen blijft liggen…

3. Nu geïnstalleerd betekent profiteren in de zomer

Als u nu zonnepanelen laat installeren, profiteert u al van de energieopbrengst op het moment dat de opbrengst het hoogst is: de zomer! En zoals u weet begint de zomer de laatste jaren veel eerder. 

4. Alle beetjes helpen

Veel mensen realiseren zich niet dat zonnepanelen niet alleen werken wanneer de zon schijnt. Lichtinval is al voldoende om energie op te wekken. Dit betekent dat zonnepanelen bijna nooit 0 kWh opwekken. De koude maanden zijn verantwoordelijk voor zo’n 30 procent van de jaarlijkse energieopbrengst.

5. Ook in de winter direct beschikbaar bij de Thuiscomfort-specialist

De Thuiscomfort-specialist in de buurt heeft een grote voorraad zonnepanelen en toebehoren direct en op maat leverbaar. Zo weet u zeker dat u meteen aan de slag kunt! Oók in de winter!

Bron: Technische Unie

Vraag een offerte aan voor zonnepanelen

Hoe onderhoud ik mijn zonnepanelen?

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt