Water loopt uit een elektronische kraan van Hansgrohe

De meeste badkamers en keukens zijn voorzien van standaard hendelkranen of kranen met draaiknoppen. Thuiscomfort laat u kennismaken met 4 exemplaren die net wat meer gemak bieden of voor extra veiligheid zorgen. 

4 kranen voor volop gemak en veiligheid

Verlengde hendelkraan

Voor optimaal bedieningsgemak kiest u een kraan met een extra lange hendel. Op die manier is de kraanhendel gemakkelijk vast te pakken, ook vanuit een zittende positie. Hiermee is de verlengde hendelkraan ideaal voor rolstoelgebruikers.

Sommige verlengde hendelkranen worden uitgevoerd met een speciale greep die gemakkelijk vast te pakken is, zoals de Eureco Special van GROHE die boven dit artikel getoond wordt. Andere kranen zijn uitgevoerd met een anti-allergiegreep, zodat mensen met een nikkelallergie geen negatieve lichamelijke reactie ondervinden bij het gebruik. 

hendelkraan bij de wastafel

Op afstand bestuurbare kraan

De bediening van een kraan vindt normaal gesproken plaats op het kraanhuis zelf. Met een op afstand bestuurbare kraan is het bedieningselement op iedere plaats in de badkamer te gebruiken. Zo kunt u vanaf het toilet de fonteinkraan bedienen. Maar een mantelzorger kan bijvoorbeeld ook de douche op afstand aanzetten en zelf buiten de douchestraal blijven.

Meneer in de badkamer met een GROHE badkamerkraan

Sensorkraan

Ideaal voor het fontein of de wastafel is een sensorgestuurde kraan. Door middel van een elektronisch oog ‘ziet’ de kraan dat u nadert, om vervolgens direct een waterstraal op de juiste temperatuur en met het juiste volume te produceren. Zo hoeft u nooit meer met vieze handen de kraan aan te raken. 

Sensorkraan van KLUDI reageert op beweging

Veiligheidskraan

De goed geïsoleerde behuizing van een veiligheidskraan zorgt ervoor dat een gebruiker zich niet brandt. Vooral voor patiënten die minder mobiel zijn of minder gevoelig zijn voor pijnprikkels, kan dit een uitkomst vormen.

Bij standaard kranen zijn de heetwaterleidingen en het kraanhuis zelf nog wel eens gloeiend heet. Veiligheidskranen worden nooit warmer dan de warme waterstraal die zij produceren.

Voor extra veiligheid kan een kraan worden uitgevoerd met een temperatuurbegrenzer.

Veilige kraan van GROHE

Meer informatie of vrijblijvende offerte?

Wilt u meer weten over een veilige, comfortabele keuken- of badkamerkraan of direct een prijsopgave ontvangen? Neem dan contact op met de Thuiscomfort-specialist bij u in de buurt

Anderen lazen ook: Betoverend mooie toverkranen

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt