Snurkgeluiden komen uit een sleutelgat

We praten er niet graag over. Maar steeds vaker kiezen partners ervoor om apart te slapen. Een snurkende geliefde, een die in zijn slaap praat of lang opblijft, kan de nachtrust danig verstoren. Met een extra, goed geïsoleerde eenpersoons slaapkamer kan een tekort aan slaap worden voorkomen, wat de harmonie ten goede komt. Overdag én ’s nachts. 

Over apart slapen praten we liever niet

Op aparte slaapkamers rust duidelijk nog een taboe. Als het onderwerp slapen, of specifieker:slaapproblemen, op een feestje ter sprake komt, houden de meeste mensen die gescheiden slapen dit voor zich. We zijn het immers niet gewend en vinden het op z’n zachtst gezegd ‘raar’. Ten onrechte, want aparte slaapkamers bieden in veel gevallen juist een uitkomst:

  • Een snurkende partner
  • Een partner met een rusteloos been
  • Een partner met een ander slaapritme
  • Een partner met andere voorkeuren voor wat betreft de kamertemperatuur of het beddengoed
  • Een partner die in zijn slaap praat
  • Een partner die moeilijk in slaap komt of licht slaapt

Het geheim van apart slapen

De hamvraag met apart slapen is natuurlijk: waar blijft de intimiteit, de romantiek en de passie? In het geval van aparte slaapkamers, of een aparte, afgesloten slaapmodule binnen de bestaande slaapkamer, moet daar echt tijd voor gemaakt worden. Trap niet in de valkuil om aan het eind van de dag gelijk in het eigen bed te gaan liggen, maar maak tijd voor elkaar. Zo brengt apart slapen u uiteindelijk waarschijnlijk alleen maar dichter bij elkaar.

Thema's