De ultieme slaapkamer, een Master Bedroom. Achterin: badkamer met inloopdouche

De ultieme slaapkamer, of Master Bedroom, is een ruimte waarin u volledig tot ontspanning komt en die helemaal naar uw wensen is ingericht. Wat is ervoor nodig om uw bestaande slaapkamer om te toveren in zo’n oase van rust en stijl?

Master Bedroom: volop ruimte om te genieten

Met Master Bedroom wordt in principe de slaapkamer van de hoofdbewoner aangeduid. Maar voor veel mensen gaat het begrip verder dan dat. Een Master Bedroom is op de eerste plaats meesterlijk ruim. Er moet voldoende oppervlakte zijn gereserveerd voor het bed, een of meerdere kledingkasten en nachtkastjes, en mogelijk ook een zitje. U denkt misschien: in mijn huis is geen plaats voor een Master Bedroom? Wees dan creatief en trek bijvoorbeeld twee kleinere kamers bij elkaar. Of voeg de badkamer en de bestaande slaapkamer samen tot een slaap- en badkamer en suite. De vakspecialist bij u in de buurt denkt graag met u mee.

Het bed als ultiem middelpunt

In de Master Bedroom staat het bed natuurlijk centraal. Kies voor een dubbel bed of een maatje groter, het zogenaamde king size bed. Zo weet u zich altijd verzekerd van voldoende ruimte en ligt u elkaar niet in de weg. Een slaapkamerspeciaalzaak bij u in de buurt kan u adviseren over de perfecte combinatie van matras (hard/zacht), onderstel en kussen voor uw situatie.

Let bij de aankoop van beddengoed op dat deze niet alleen in kleur en motief aansluit bij uw slaapkamer. Ook de afmetingen moeten zijn afgestemd op die van uw nieuwe bed.

Kledingkast of Walk in closet

Wat zeker niet mag ontbreken in een Master Bedroom is voldoende kastruimte. Kies voor een gezamenlijke kledingkast of juist voor twee aparte: voor u en uw partner. Zo kan iedereen kleding bewaren op de manier die hij of zij het prettigst vindt; gestreken of juist ongestreken en op een logische wijze gestapeld. Zorg in ieder geval voor lig- en hangruimte, naast aparte opbergruimte voor kleine kledingstukken en schoenen.

Pakt u zaken nóg grootser aan? Met een Walk in closet hebt u alle ruimte voor uw garderobe. Zo ziet u in een oogopslag alle mogelijkheden om te combineren en grijpt u nooit mis.

Impressie van een Master Bedroom

Neutraal kleurenschema met variabele accenten

Kies voor wanden, de vloer en eventuele aanwezige meubelstukken voor rustige, neutrale kleuren. Gebruik accessoires om variatie aan te brengen en accenten te leggen. Beddengoed, kussens, vazen en foto’s of aan de muur zijn gemakkelijk en tegen relatief lage kosten te vervangen wanneer u weer toe bent aan iets nieuws.

Sfeervol uitgelicht

Het is het eerste waarmee binnenhuisarchitecten aan de slag gaan: de verlichting van een Master Bedroom is een belangrijke sfeerbepaler. Tegenwoordig hebt u keuze uit legio mogelijkheden, zowel in de bedieningswijze, kleur, intensiteit en de exacte plaatsing van lampen. Wat dacht u van LED-verlichting die wordt aangestuurd vanaf een tablet, of een kristallen kroonluchter met nagebootst daglicht? De specialist helpt u hier graag mee.

Denk ook aan een lichtspoor op de vloer. Hiermee vindt u ook in het donker het toilet, zonder eerst alle verlichting aan te hoeven doen.

Beeld en geluid

Muziek kan u helpen om helemaal tot rust te komen. Kies voor een systeem dat vanuit bed te bedienen is, dan hoeft u niet op te staan om een ander nummer op te zetten of het volume aan te passen.

Een tv aan de muur is voor veel mensen ook een must. Zorg ervoor dat deze op de juiste wijze aan de muur bevestigd is. Veel toestellen zijn tegenwoordig uitgerust met een draadloos signaal. Op die manier hoeft de kabel niet weggewerkt te worden.

Een relaxzitje

Om het ruimtelijke effect van uw Master Bedroom te behouden, kunt u deze het beste zo leeg mogelijk laten. Wilt u een hoekje creëren om een boek te lezen, een dutje te doen of rustig tv te kijken? Plaats dan een chaise longue (een psychiaterbank) of twee luie stoelen en een bijzettafel.

Gelijkvloers wonen en slapen

Bent u van plan een grote ingreep te doen in uw slaapkamer? Dit doet u waarschijnlijk niet voor een korte periode. Denk aan de toekomst en verplaats uw slaapkamer nu alvast naar de beletage – in de meeste gevallen is dit de begane grond. Zo geniet u over vele jaren nog steeds van uw eigen Master Bedroom.

Openslaande deuren

Voorzie de Master Bedroom van openslaande deuren, voor een extra ruimtelijk effect. Zodra u de ruimte betreedt, zet u de deuren open, bijvoorbeeld naar uw badkamer en suite of een patio of balkon. Wanneer er extra privacy nodig is of het Hollandse weer dit niet langer toelaat, kunt u de deuren dan weer eenvoudig sluiten.

Aankleding Master Bedroom

Andere zaken om aan te denken voor uw eigen Master Bedroom:

  • Kamerscherm
  • Manshoge spiegel
  • Nachtkastlampjes
  • Planten
  • Alarmkoord
  • Automatische gordijnen
  • Kunst aan de muur

Bezoek ook de slaapkamer van ons demohuis.

Naar de slaapkamer van het online demohuis