In een badkamer voor alle leeftijdsgroepen worden producten ingezet die design en comfort combineren met een betrouwbaar functioneren. (foto: Viega)

Wie kan zich de luxe veroorloven van een eigen badkamer voor de kinderen, ouders en grootouders? Niemand toch? Of toch wel? Er zijn tegenwoordig producten op de markt waarmee de badkamer zich aan iedere leeftijd en lengte aanpast. De producten staan niet alleen garant voor meer flexibiliteit en een fraai design, maar bieden ook het nodige comfort.

3 ideeën voor een persoonlijke, veilige badkamer

Eén van de belangrijkste basisregels voor het ontwerp van een badkamer is dat deze gedurende lange tijd voor iedereen – jong of oud, groot of klein – comfortabel, gebruiksvriendelijk en veilig moet zijn. Hieronder volgen drie ideeën voor een badkamer voor alle leeftijdsklassen en levensfasen.

Idee 1: In hoogte verstelbaar toilet

“Op welke hoogte moet het toilet worden gemonteerd?” – deze vraag speelt bij het ontwerp van een badkamer altijd een belangrijke rol. Volwassenen, en dan met name senioren, kunnen eenvoudiger opstaan wanneer de toiletpot hoger hangt. Kinderen daarentegen hebben het meest aan een wat lager hangend toilet. Met het Viega Eco Plus wc-element wordt dit probleem verholpen: de zithoogte van dit wc-element kan individueel in hoogte worden versteld. Met één druk op de knop kan het wc-keramiek maximaal acht centimeter naar boven of beneden worden verplaatst.

Het is niet zichtbaar, maar dit wc-element van Viega maakt – zonder elektronica – iedere badkamer écht individueel. Met één druk op de knop kan de zithoogte van de wc 8 cm naar boven of beneden worden gebracht. (foto: Viega)

Idee 2: Vul het bad met een druk op de knop

Voor het bad zijn er tegenwoordig producten op de markt die uw leven aanzienlijk vereenvoudigen. Daarbij is het belangrijk dat de techniek achter de producten zich heeft bewezen en het product bovendien eenvoudig te bedienen is. Een goed voorbeeld zijn de elektronisch gestuurde badarmaturen uit de Multiplex Trio E-serie van Viega. De temperatuur en vulhoogte van het bad kunnen hiermee individueel worden gekozen en voor maximaal drie personen in het geheugen worden vastgelegd en weer opgeroepen. Bij het bereiken van de gewenste waterstand, stopt de toevoer van water automatisch. Het bad hoeft op deze manier tijdens het vullen niet steeds in de gaten te worden gehouden.

Tot op de graad nauwkeurig en betrouwbaar – dat is de elektronische badarmatuur Multiplex Trio E. Het display toont de actuele watertemperatuur; met een lichte druk op de knop wordt het gebruikersmenu zichtbaar. (foto: Viega)

Werking automatische badvulling op de juiste temperatuur

Idee 3: Veilig douchen

Inloopdouches staan voor jong en oud synoniem voor meer comfort. Dat comfort mag echter niet ten koste gaan van veiligheid. Een slipvast oppervlak zoals tegels bijvoorbeeld bieden, hoort daar net zo goed bij als een fraaie afvoer die de hoeveelheid water betrouwbaar verwerkt. Een populaire oplossing bieden afvoeren, zoals de Advantix Vario van Viega. Deze zeer smalle afvoer oogt niet alleen bijzonder, maar gaat ook naadloos op in het beeld van de badkamer.

Slechts twee centimeter breed is de afvoeropening van de Advantix Vario-douchegoot. Daarmee valt deze nauwelijks op. Bovendien kan de goot op iedere gewenste lengte tussen 120 en 30 cm worden ingekort. (foto: Viega)

Bekroond design

Producten die zich voor meerdere generaties lenen, zijn steeds vaker ook design-paradepaardjes. Dat wordt nog eens bevestigd door de designprijzen die werden toegekend aan de producten die hier zijn gepresenteerd. Voorbeelden daarvan zijn het iF-designlabel of het felbegeerde Red Dot kwaliteitstempel. Dergelijke onafhankelijke ‘onderscheidingen’ en bekroningen kunnen een uitstekende hulp zijn bij de keuze van producten voor de badkamer.

Aanmelden nieuwsbrief Thuiscomfort

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt