Huisautomatisering zorgt ervoor dat u comfortabel woont.

Een slim huis, of een Smart Home, is een geautomatiseerd huis. Verlichting, thermostaat, zonnewering, gordijnen, home entertainment, deuren en sloten, u kunt het allemaal slim regelen. Met een handige klokfunctie, maar liever nog digitaal met uw smartphone of tablet. En niet met verschillende apps, maar via één scherm overal bij kunnen. Klinkt als ultiem woongemak, maar bij wie klopt u aan voor huisautomatisering?

De voor- en nadelen van domoticaleveranciers

Als het om huisautomatisering gaat, zien steeds meer leveranciers hier kansen liggen. Telecomaanbieder, energieleverancier, warenhuis en de onafhankelijke specialist. Huisautomatisering (ook domotica genoemd) wordt geleverd in een vorm die past bij de leverancier. Sommige senioren zijn gebaat bij diensten, anderen bij losse producten die ze zelf kunnen aankopen.

Huisautomatisering als dienst

Onlangs hoorden we over een telecomaanbieder die nu een nieuwe beveiligingsdienst test. Al veel langer weten energieleveranciers meer service te bieden door slimme thermostaten, die ook uit te breiden zijn naar rookmelders, lampen en stekkers. De handigheid zit ‘m erin dat u al bekend bent met uw leverancier, dat u laagdrempelig voor huisautomatisering kunt kiezen en dat u de dienst ook weer kunt opzeggen. Maar houd in gedachten dat u maandelijks kosten maakt, voor techniek die niet door uzelf gekozen is.

Losse domoticaproducten

Ook warenhuizen bieden verschillende domoticaproducten aan. Shoppen wordt zo voor u gemakkelijker, al vereist dit een zekere basiskennis over techniek. De installatie zult u zelf moeten regelen, wat bij eenvoudige systemen als slimme led-lampen geen probleem is, maar bij meer gecompliceerde producten toch om een vakhand vraagt.

Eenmalige installatie van slimme systemen

Bij de onafhankelijke specialist vindt u advies en installatie onder één dak. Zo weet u zeker dat u domotica in huis haalt, die bij uw woonsituatie past en die aan alle wensen voldoet. Bijvoorbeeld Gira en Busch-Jaeger bieden al geruime tijd een totaaloplossing voor slimme apparaten aan, al dan niet via smartphone of een muurpaneel. Na een eenmalige installatie is de huisautomatisering operationeel en heeft u er verder geen omkijken meer naar.

Laat u vrijblijvend adviseren door een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt.

Slim samenwerkende apparaten thuis