Binge-watchen, zo zit u er klaar voor

Zo zit u klaar om het hele seizoen te binge-watchen

Een gouden combinatie van controle en gemak, dat is waar binge-watchen om draait. Met abonnementen zoals Netflix en HBO kijkt u waar u wilt, wanneer u wilt en hoe u wilt. Niet voor niets kijkt bijna 40% van de Nederlanders meerdere afleveringen van een serie achter elkaar. En waarom zou u stoppen bij de controle over uw avondprogramma?

7 tips om uw huis voor te bereiden op binge-watchen

Van uw favoriete serie geniet u pas echt als u er goed bij zit. Zonder afleiding, met eten en gezelligheid, goede kwaliteit beeld en geluid. Daarom helpen we u met 7 tips om te zorgen dat u ongestoord en zo comfortabel en mogelijk kunt binge-watchen.

1 - Het grote scherm  

Bril of geen bril, een film wilt u goed kunnen zien. Een groot scherm of een beamer is ideaal als u die tot uw beschikking heeft. Anders kunt u erop letten dat de tv goed zichtbaar is vanaf alle zitplekken in de kamer.   

2 - Verlichting en verduistering

De gordijnen sluiten en de verlichting dimmen, handig als dat met één druk op de knop kan. Slimme verlichting kunt u zelfs instellingen meegeven, waardoor u in een handomdraai van groot licht naar sfeerverlichting omschakelt. Wilt u de anderen niet storen? Met een LED lichtspoor langs de plinten ziet u goed waar u uw voeten neerzet.

3 - Goed geluid

Heeft u moeite met goed horen? Er zijn meer opties dan het volume omhoog zetten. Zo biedt een speakersysteem surround sound, zodat u u volledig in de bioscoopzaal waant. Of kunt u met een ringleiding het geluid in de kamer of bij uw stoel versterken.

4 - Het perfecte klimaat

Te warm, te koud, met een slimme thermostaat en bijvoorbeeld vloerverwarming bent u voorzien van een comfortabel binnenklimaat. Genoeg frisse lucht door goede ventilatie helpt u om met uw volledige aandacht bij de serie te blijven.

5 - In goed gezelschap

Alleen, gewoon samen of met vrienden erbij, het is net wat u prettig vindt. Zorg er in ieder geval voor dat uw voorraadkast ruim gevuld is met snacks naar alle smaken en dat uw logeerkamer paraat staat voor de powernap van de doorgewinterde kijker. Gepast geld voor de pizzakoerier scheelt u ook aardig wat tijd.

6 - Opendoen vanuit uw luie stoel

Zit u net in de seizoensfinale vol spanning de grote ontknoping te bekijken, zult u net zien dat er aangebeld wordt. U kunt natuurlijk opspringen en naar de voordeur rennen, of u kijkt via de video-intercom wie er voor de deur staat en opent de deur met één druk op de knop, zonder uit uw luie stoel te komen.

7 - Geen pauze meer nodig

Als de nood hoog is, betekent dat niet automatisch dat u moet stoppen met kijken. Een tv in de toiletruimte zorgt ervoor dat u geen moment van uw geliefde serie hoeft te missen. Gebruikt u een streamingdienst, dan kijkt u verder via uw smartphone of tablet.

We wensen u veel kijkplezier.

Slim samenwerkende apparaten thuis