Buitenklus: het aanleggen van veilige buitenverlichting

Tuin met buitenverlichting

Sfeerverlichting in de tuin vergroot het comfort van u als bewoner, maar het draagt tevens bij aan de veiligheid. Zeker als die verlichting is aangesloten op een bewegingsmelder!  

Tips voor het aanleggen van (automatische) verlichting rondom het huis

Bij de aanleg van buitenverlichting is een aspect natuurlijk van groot belang: de veiligheid. Professioneel aangelegde tuinverlichting komt niet in contact met grond- of regenwater, met mogelijk kortsluiting als gevolg. 

Andere punten om aan te denken bij verlichting in de tuin, aan de geval en in de garage: 

  • Bij de aanleg van tuinverlichting kan het verstandig zijn een extra groep in de groepenkast op te laten nemen. 
  • Bij het aanleggen van elektra in garages wordt aanbevolen om ongeacht de afmetingen ten minste één lichtaansluitpunt en één meervoudige wandcontactdoos aan te brengen. De bedieningsschakelaar van het lichtpunt dient nabij een toegang te zijn aangebracht. 
  • Bespreek bij het aanleggen van bekabeling vooraf met de specialist hoeveel aansluitpunten u denkt nodig te hebben in de garage of tuin.
  • Op een bewegingsmelder aangesloten verlichting vergroot de veiligheid in uw tuin en rondom het huis.
  • Vraag bij de specialist na of deze op de hoogte is van de verschillende normen voor elektrische installaties, zoals de NEN 1010 en specifiek blad 51 van de norm NPR 5310.

Meer weten?

Wilt u meer weten over veilige, automatische tuinverlichting of direct een offerte aanvragen? Neem dan contact op met de Thuiscomfort-specialist bij u in de buurt.

Voor meer inspiratie rondom de tuin, bezoek ons digitale demohuis

Bron: Technische Unie

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt