Centraal stofzuigsysteem: een schoon huis met gemak

Stofzuigen met een centraal stofzuigsysteem

Bent u het beu om met de stofzuiger rond te moeten gaan? Hebt u hier simpelweg de kracht niet meer voor? Of vindt u stofzuigen zo’n herrie maken? Met een centraal stofzuigsysteem wordt het een stuk makkelijker en prettiger schoon in huis.

Centraal stofzuigen via een 'stofcontact'

Bij een centraal stofzuigsysteem is schoonmaken een kwestie van de slang in een van de ‘stofcontacten’ stoppen. Het apparaat start gelijk met zuigen zodra de slang wordt aangesloten of kan worden bediend met een knop op de zuigmond. Bij centraal stofzuigen beschikt u over maximale zuigkracht en wordt de stof centraal opgeslagen, in een grote ketel in bijvoorbeeld uw bijkeuken of kelder. Het maandelijks vervangen van stofzakken behoort daarmee tot het verleden, net als het uitblazen van fijnstof en vieze luchtjes. Bovendien maakt een centraal stofzuigsysteem veel minder geluid, alleen het suizen van de slang is hoorbaar. Zo is centraal stofzuigen ook nog eens beter voor uw gezondheid en humeur.

De slangen van een centraal stofzuigsysteem hebben standaard een lengte van 8,5 of 10 meter, lang genoeg om alle stofrijke plekjes te bereiken.

Centrale stofzuigsystemen van Jos de Brouwer

Elektrotechnisch installatiebureau Jos de Brouwer uit Kaatsheuvel heeft veel ervaring met het plaatsen van centrale stofzuigsystemen. Jos de Brouwer: “Zo’n systeem biedt de bewoner veel comfort. Wij hebben ze geplaatst bij ouderen, die moeite hebben een normale stofzuiger te hanteren. Maar ook jongere mensen kiezen steeds vaker voor centraal stofzuigen, vanwege het gemak. Zo’n systeem is overigens alleen toepasbaar bij nieuwbouw of een grondige renovatie, vanwege het buizensysteem dat in de woning moet worden aangebracht.”

Gebruikster van een centraal stofzuigsysteem
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke maand nieuws over duurzaam wonen, smart homes en langer zelfstandig thuis wonen