De zekerheid van een UNETO-VNI Comfortinstallateur

Beschermende handen rond een woning

Prettig wonen in een vertrouwde omgeving. Wie wil dat nu niet? De Thuiscomfort-specialisten helpen u er graag bij. Een select aantal van hen draagt tevens het predicaat Comfortinstallateur. Wat houdt dit voor u in?

Door: Martin Droog, Coördinator zorgmarkt Technische Unie

De gegarandeerde kwaliteit van een UNETO-VNI Comfortinstallateur

Register Comfortinstallateurs

Het Register Comfortinstallateurs is een initiatief van de branchevereniging UNETO-VNI en installateurs die zich richten op de markt van woningaanpassingen. Ook Technische Unie OTIB en Kamer van Koophandel/Syntens hebben zich inmiddels aangesloten bij dit initiatief. Door ‘gewone’ installateurs op te leiden tot Comfortinstallateur, wordt verzekerd dat woningaanpassingen worden uitgevoerd door specialisten met actuele bouwkundige en ergonomische kennis.

Herkennen van ziektebeelden

Comfortinstallateurs zijn onder andere opgeleid om ‘ziektebeelden’ te herkennen. Zij weten hoe het voelt om slechtziend te zijn en schakelaars op de muur niet of nauwelijks te kunnen onderscheiden. Of wat er allemaal bij komt kijken om een woning geschikt te maken voor Alzheimerpatiënten. In speciale modelwoningen van OTIB kan de installateur zijn kennis op 5 ziektebeelden (bewonersprofielen) verder perfectioneren.

De UNETO-VNI Comfortinstallateur…

  • is bekend met de laatste technische mogelijkheden
  • houdt zijn kennis up-to-date
  • spreekt niet over ‘zorg’, maar over ‘comfort’
  • werkt samen met deskundige partners zoals ergotherapeuten, fysiotherapeuten of gespecialiseerde zorgbedrijven
  • kan rekenen op ondersteuning van fabrikanten, UNETO-VNI, OTIB en KvK (Syntens)
  • luistert goed naar wat u wilt en adviseert oplossingsgericht
  • werkt samen met andere technische specialisten op het gebied van sanitair, elektra en aannemersbedrijven, om klussen in één hand te kunnen uitvoeren
  • heeft de OTIB-cursussen Bewonersprofielen en Aan de slag als Comfortinstallateur gevolgd. Als beide cursussen met goed resultaat gevolgd zijn, kan de installateur zich laten registreren. Hij ontvangt dan een certificaat. UNETO-VNI vermeldt leden die Comfortinstallateur zijn tevens op haar website.

Comfortinstallateurs op Thuiscomfort

Veel installateurs op Thuiscomfort hebben de cursus inmiddels gevolgd en zijn geregistreerd. Andersom zijn de meeste Comfortinstallateurs nu ook Thuiscomfort-partner. Zij zijn de pijlers waarop het platform steunt, omdat zij zich gespecialiseerd hebben en volop kennis, vakmanschap en inzet bieden.

U herkent een Comfortspecialist op Thuiscomfort aan het feit dat deze dit keurmerk in zijn profiel heeft vermeld.

Alle UNETO-VNI Comfortinstallateurs op Thuiscomfort vindt u hier.

Aanmelden nieuwsbrief

file

Zoek specialist

Meer comfort in huis? Ontvang gratis persoonlijk advies of een offerte. Er zijn ruim 850 Thuiscomfort-specialisten. Er is er altijd wel een bij u in de buurt.