Dit artikel over ‘thuiscomfort’ is geschreven door een bot

Robot schrijft artikel

Bots vervangen tekstschrijvers en journalisten. Is dit de toekomst? Geautomatiseerde robotschrijvers zitten bovenop het nieuws, schrijven in een mum van tijd lijvige, inhoudelijke artikelen en reageren ook direct als iemand een reactie onder het verhaal achterlaat. Is dit de oplossing voor nepnieuws? En hoe goed zijn die redactionele bots nu precies?
De redactie van Thuiscomfort neemt de proef op de som, met een automatisch geschreven verhaal over thuiscomfort. Eens zien wat de schrijvende bots met óns onderwerp doen. 

De zoektocht

We starten onze zoektocht bij Watson, de supercomputer van computerfabrikant IBM. Watson is openbaar toegankelijk en beschikt over vele interessante mogelijkheden, zoals een chatbotmodule. Alleen is schrijven kennelijk nog niet een van de zaken die Watson – de grootmeester schaken én winnaar van de tv-kennisquiz Jeopardy – in de ehh ‘vingers’ heeft.

We zoeken verder en stuiten op het verhaal van een bot die al miljoenen Wikipedia-artikelen heeft geschreven. De LSJ-bot is echter ontwikkeld met een specifieke taak en is niet beschikbaar in het Nederlands of het Engels. 

Een andere schrijvende bot – de spinbot – is vooral goed in synoniemen. Het vervangt woorden in een bestaand verhaal, zodat er een nieuw verhaal lijkt te ontstaan.

De makers van Wordsmith geven aan over een bot te beschikken die met het grootste gemak verhalen schrijft die van een mens afkomstig lijken te zijn. Een verzoek om dat kunststukje te mogen testen is tot op heden helaas niet beantwoord.

Articoolo

Articoolo

Dan stuiten we op Articoolo. Een account is zo aangemaakt en ook het eerste artikel rolt zo ‘van de pers’. Articoolo is duidelijk van veel markten thuis en geeft aan dat elk geproduceerd artikel uniek is. Het (Engelstalige) resultaat is vertaald met Google Translate. Wat er dan uitkomt, ziet u hieronder.

Dit schrijft de Articoolo-bot over ‘home comfort’

Telkens wanneer we denken van het klimaat in Atlanta, alle mensen nadenken over de warmte en vocht en de weg naar de strijd die veel meer dan we overwegen koude temperaturen. Atlanta wordt geleverd met winters, en dit seizoen kon helemaal fris zijn. Vooral vanwege de zeldzaamheid, kan dit laatste zijn niet alleen ongemakkelijk, maar schadelijk voor de gezondheid. Met centrale verwarming thuis is een manier om comfortabel in de normen blijven en te verdedigen tegen uitersten. Centrale verwarming, zoals de naam impliceert, afkomstig van de ene bron thuis, opwarming van de lucht en daarna sturen door enkele leidingen voor het hele huis te verwarmen.

Verwarmen van het hele gebouw op dezelfde temperatuur is vrij kostenefficiënt omdat het voorkomt dat de afvoer van warmte uit de warme omgeving van een kouder één - wat uiteindelijk zorgt ervoor dat de kachel om meer uitdagend werk. De meeste systemen zou er kunnen worden leidingen die kunnen worden afgesloten, zodat de ruimte die zelden wordt gebruikt van de rest van het huis kan worden uitgeschakeld en aanvullende economieën. Elk huis dat ook is voorzien van airconditioning zal waarschijnlijk af te werken de geforceerde lucht, kanaalsysteem, maar een goed opgeleide Atlanta warmte en lucht aannemer zou moeten kunnen draaien op de lijst van keuzes met een klant.

Het is vaak mogelijk om een ​​upgrade van een bestaand huis opgemaakt door de integratie van nieuwere apparatuur of diensten, in tegenstelling tot de herziening van het hele huis. Het beste is om grondig te onderzoeken alle mogelijkheden om de degene die het beste werkt in een bepaalde situatie te vinden. Er zijn andere facetten van thuis conservering en veiligheid te hebben met de installatie van een centraal verwarmingssysteem. Een functionele eenheid mag niet worden emitting geen koolmonoxide, maar het is het beste om een ​​CO-sensor, of vele bezitten, thuis te verdedigen tegen onvoorziene eventualiteiten. De dealer kan een staat zijn om een ​​bijzonder goede sensor raden of wijzen op het beste model voor de vaststelling van het bepaalde huis. Het is niet de hitte, is het vocht is waar tot op zekere hoogte het hele jaar door in Atlanta. Terwijl de meeste centrale verwarmingssystemen kan handelen op een bepaalde manier om vocht te trekken uit de lucht, enkele huizen, gebieden of mensen hebben behoefte aan meer dan anderen, samen met een systeem dat de toevoeging van een afzonderlijke eenheid droogt kan de moeite waard te kijken naar zijn. Ook hier kan de verwarming en airconditioning aannemer in staat zijn om iets te bieden als onderdeel van een installatie bundel, of op zijn minst te geven suggesties over de beste manier om verder te gaan.

Conclusie

Robotschrijven staat nog in de kinderschoenen. Alhoewel de Google-vertaling naar het Nederlands ook voor een deel verantwoordelijk is voor dit lastig te lezen artikel. Er wordt aan diverse kanten hard gewerkt om dit resultaat in de nabije toekomst te verbeteren.

Het verhaal van Articoolo start in een ons wat onverwachte richting – Atlanta komt ineens uit de lucht vallen. Maar daarna herstelt de verhaallijn zich en wordt er zelfs nog de goede tip gegeven om CO-melders te plaatsen.

Voorlopig schrijven we onze artikelen toch maar zelf. Maar hoe lang wij onze baan nog houden? Dat weet alleen... een bot.  

Praat mee op Facebook over bots

Anderen lazen ook: Iets voor u, een robot?

Robot in huis

Blijf op de hoogte met Thuiscomfort

Schrijf u nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief