Meneer staat met een wandelstok uit te rusten op de trap

Traplopen is een uitdagende bezigheid. U gebruikt spieren, pezen en gewrichten, maar ook zicht en evenwicht. Niet altijd is het even vanzelfsprekend dat dit u goed afgaat, zeker als u wat ouder wordt. En dat kan zeer onhandig zijn als u niet gelijkvloers of op de benedenverdieping woont. Met een traplift beweegt u zich veilig van de ene verdieping naar de andere en hoeft u niet te verhuizen.

Met een traplift van comfort en veiligheid verzekerd

Of uw trap recht is of een bocht heeft, bestaat uit één stuk of meerdere, op elke trap past een traplift. De rails waarop de gemotoriseerde stoel wordt geplaatst, kan aan de binnenzijde of aan de buitenzijde van uw trap geïnstalleerd worden. Zo houdt u meer ruimte op de trap over, of kiest u voor de snelste weg naar boven.

De standaard opties

Een standaarduitvoering is altijd door en door getest en moet aan strenge eisen voldoen voordat het verkocht mag worden, zodat u zeker weet dat het gebruik veilig is. Elke traplift is voorzien van enkele basisopties. Denkt u maar aan startblokkering, waardoor de lift alleen vertrekt als de sleutel in het contact zit en de armleuningen naar beneden zijn geplaatst. Of klembeveiliging en automatische stop, waardoor er niets vast kan komen te zitten in de traplift en de lift automatisch stopt als er iets in de weg ligt. Met een veiligheidsgordel zit u stabiel en zeker vast op de stoel.

Elke trap is uniek

Trapliften komen in alle vormen en maten. Zo kunt u niet alleen kiezen uit verschillende modellen, u kunt vaak ook de afwerking bepalen zoals de kleur van de stoel en van het railsysteem. Een traplift koopt u altijd voor een specifieke trap, dat beïnvloedt de keuzes die u maakt en daarom is elke traplift maatwerk te noemen.

Recht vooruit of met een twist

Het belangrijkste voor een traplift is te weten hoe de trap loopt. Het model traplift hangt namelijk af van het soort trap: recht, met één bocht of met een dubbele bocht. Bij een rechte trap is de rails het makkelijkste te installeren, dat betekent vaak een voordelige prijs. Hoe meer bochten een trap heeft, hoe meer maatwerk nodig is en hoe hoger de prijs van de lift.

Kopen, huren of leasen

Een traplift kan nieuw worden gekocht, maar ook tweedehands. Hou er rekening mee dat een tweedehands lift niet per se geschikt is voor uw woning en dat de lift meer slijtage heeft ondergaan. Dat kan u problemen opleveren die u met een nieuwe traplift simpelweg voorkomt. Een andere optie is huren of leasen, al is de keuze in merken en installateurs meer beperkt. In dat geval betaalt u vaak een startbedrag plus maandelijkse huurkosten voor minimaal 12 maanden. Met huren bent u niet altijd goedkoper uit als u naar de lange termijn kijkt, als tijdelijke oplossing kan huren of leasen juist voordeliger uitvallen.

Levering en installatie

Als de traplift is besteld, kan het enkele weken duren voordat het geleverd wordt. Wilt u uw traplift toch sneller in gebruik nemen, dan zijn spoedleveringen tegen extra betaling bij bepaalde leveranciers mogelijk. De installatie duurt ongeveer een halve dag. Vraag onze specialisten naar de mogelijkheden, voor advies of een offerte.

Bron: Traplift-wijzer.nl

 

Wilt u advies over welke merk traplift het beste bij uw situatie past?

CTA-practicomfort